Zone besplatnog interneta za opštine koje pošalju najviše fiskalnih, vodi Bela Palanka

Dvanaest gradova koji skupe i pošalju najviše fiskalnih računa u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" dobiće zone besplatnog interneta.

Ovim će se nagraditi najaktivnije lokalne zajednice, a trenutno prva na listi je Bela Palanka, dok za njom slede Dimitrovgrad, Bela Crkva, Golubac, Plandište, Sečanj, beogradske opštine Rakovica i Mladenovac, kao i Prokuplje, Bosilegrad i Titel.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković kaže da ga raduje što se njegova opština nalazi na prvom mestu po broju poslatih fiskalnih računa.

"Ovo je odlična akcija Ministarstva u borbi protiv sive ekonomije, ali je i dobar pokazatelj da su Belopalančani savesni i odgovorni građani, ali pre svega svesni da se novac od plaćenog poreza vraća njima i ulaže u razvoj lokalne zajednice", navodi predsednik opštine.

Broj koverti koje stignu računa se proporcionalno prema broju žitelja opštine.

Podsetimo, interesovanje za ovu nagradnu igru je toliko da su građani počeli da prodaju fiskalne račune preko interneta, poklanjaju račune kao rođendanski poklon, ali su se pojavili i tapkaroši koji koverte, koje su inače besplatne po poštama, prodaju za 50 do 100 dinara po komadu. Takođe, morao je da bude ograničen broj besplatnih koverti, jer su u prvih nekoliko dana razgrabljene po poštama.

  • Ns

    13.02.2017 11:54
    Cudnim cudom sve opstine iz 3. i 4. grupe razvijenosti, u NS nema koverata i onda.kao nije namestena igra. Msm nema veze, nek jr nameseno da dobiju siromasniji, al onda ne treba pricati na sav glas o postenju i insistirati na tome.
  • BEBAN

    13.02.2017 11:37
    a dobitnik stana u smrdogradu ce biti BOGOLJUB KARIC
  • Analitičar

    13.02.2017 10:50
    Bela Palanka je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija