U skoro svim slučajevima ubistva žena bilo propusta nadležnih

Zamenica zaštitnika gradjana Gordana Stevanović upozorila je danas da je ta institucija otkrila propuste u radu nadležnih u 13 slučajeva nasilja nad ženama koje je imalo smrtni ishod, od 14 istraženih u 2015. i 2016. godini.
Stevanović je na skupu "Milijarda ustaje u Beogradu", kojim se širom sveta zahteva da se zaustavi eksploatacija i nasilje nad ženama, apelovala na nadležne da se pridržavaju zakona i da postupaju u skladu sa normativima kada rade sa žrtvama nasilja.
 
"Ako se ne postupa na taj način nisam sigurna da će to ohrabriti žrtve da se nadležnim obrate za pomoć", rekla je Stevanović.
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je Srbija daleko od pune rodne ravnopravnosti i navela da najveći broj obraćanja Kancelariji i ove godine stiže od žena. Prema njenim rečima, diskriminacija na osnovu pola i roda je i dalje na prvom mestu.
 
Ona je zato pozvala sve gradjane, a ne samo žene, da prijavljuju diskriminaciju i da koriste sve mehanizme, bez obriza što u sve to nekada ne veruju ili nemaju dovoljno strpljenja i hrabrosti.
 
"To je važno jer samo zajednički u saradnji sa institucijama društvo može postati bolje i možemo imati drugačiju sliku od današnje koja ni malo ne ohrabruje", rekla je Janković.
  • Jacovitti

    15.02.2017 07:34
    A šta drugo očekivati kada istragu vode oni koji su partijski postavljeni, mahom sa kupljenih diplomama. Znanje nemaju jer njega nisu kupili. To im bilo preskupo. Zato, moje dame, dajte svoj glas na izborima opet istima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija