Vujović najverovatniji premijer Srbije

Ministar finansija Dušan Vujović ima najviše šanse da zameni premijera Aleksandra Vučića na toj funkciji, saznaje list Danas od izvora iz SNS.
Sagovornici lista Danas ističu da je Vujović "najozbiljniji kandidat jer je tehnokrata, ugledni ekonomista", kao i da bi se njegovim izborom "sprečio sukob suprotstavljenih frakcija u SNS-u".
 
"Dušan Vujović bi bio najbezbolnije rešenje. On ima izuzetnu reputaciju kao stručan, stamen, pouzdan i praktičan čovek", komentarišu izvori Danasa. 
 
Ipak, kako se navodi, nije otpisan ni aktuelni šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić kada je o Vučićevom "nasledniku" na premijerskom položaju reč. U tom kontekstu, navodi se da je Dačić "veoma koristan Vučiću", kao i da je značajno to što je pozvao birače socijalista da podrže Aleksandra Vučića u "predsedničkoj trci". 
 
"Pojedini krugovi na Zapadu ne bi bili oduševljeni kada bi Dačić seo u Vučićevu fotelju, budući da lider socijalista ima bliske političke veze sa Rusijom, ali on je, za razliku od Tomislava Nikolića, spreman da više balansira između Brisela i Moskve, pa se smatra boljim rešenjem od Nikolića, koji je izrazito proruski orijentisan i kao takav nije nimalo omiljen u briselskim i berlinskim krugovima", tvrde sagovornici Danasa. 
 
Kao potencijalni kandidati za premijersku poziciju pominju se još i Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, ali i Ana Brnabić.
  • ns

    20.02.2017 22:27
    molim sve pametne glave koje su se na vreme iselile da na kratko dođu natrag, u Vojvodinu, samo da glasaju na referendumu, posle mogu nazad BEZ PASOŠA u dijasporu a mogu i da ostanu da nam bude lepo bez beogradskih hohštaplera i nazadnjačkih lokal poturica
  • Niki

    20.02.2017 18:40
    ex-Srbin
    Tako je i Cvetkovic mutavi bio premijer pred smrt DS rezima. Nadam se istom scenariju i ovog puta :)
  • B

    19.02.2017 17:26
    Napomena
    Mirko Cvetkovic likes this...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija