Usvojena Uredba o karijernom napredovanju policajaca

Vlada Republike Srbije usvojila je protekle nedelje Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika, koja propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, saopštio je MUP.
Kako se navodi, ova uredba uređuje ovu oblast "na potpuno nov način, kroz jasno definisan transparentan postupak što će doprineti profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije".
 
"Glavna novina koju uvodi ovaj akt je da efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje u neposredno viši čin ili zvanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove vezane za odgovarajući stepen obrazovanja, uspešno završene obuke za čin ili zvanje odnosno položen ispit za nivo rukovođenja, godine provedene u prethodnom činu ili zvanju, prosečna trogodišnja ocena koja ne može biti niža od četiri", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da više neće postojati "prevremeno i vanredno unapređenje", dok se "vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja ne računa za napredovanje, prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja".
 
Usvojeni model napredovanja, u slučaju promene radnog mesta podrazumeva sprovođenje internog konkursa u skladu sa aktom donetim u ovoj oblasti. Dodaje se da se ovim modelom pooštravaju uslovi napredovanja.
  • bube stefanović

    30.04.2017 23:19
    napredovanje policajaca
    Imamo policajce još iz 1988,1989,1999, koji i dalje rade, a koji su u to vreme u razbijali šiptarske demonstracije na Kosovu. Pa se postavlja pitanje ako su kasnije stekli viši stepen stručne spreme, zašto onda do sada nisu napredovali. Zar da se dozvoli da iz tog vremena iscrpljen policajac ode u penziju sa srednjom str. spremom, a ima završen fakultet.
    Zašto tim ljudima nije omogućeno napredovanje u službi, možda je po neki napredovao ali vrlo retko.
    Ovi ljudi su na prioritetnoj listi i njih treba prvenstveno ispoštovati jer su pri kraju radnog veka.
    Zasluge se nesmeju zaboraviti.
    Poštovani Vučiću primeni patriotizam prema ovim ljudima.
  • bube stefanović

    30.04.2017 08:35
    poštovani
    Ako je policajac završio neku višu školsku spremu u odnosu na predhodnu, zašto bi mu ste nametali razne uslove za napredovanje.
    Moralna je i patriotska obaveza MUP-a, da isti prema stečenoj stručnoj spremi stekne adekvatno zvanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.