Mihajlović: Radovi na pruzi Beograd-Budimpešta kreću u maju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta početi u maju.
Na pitanje novinara da li se očekuje usporavanje tog projekta, jer Evropska unija ispituje plan izgradnje pruge, Mihajlović je rekla da očekuje da taj problem bude rešen i da je Srbija do sada ispunila sve obaveze, "pa čak i više od toga". 
 
Ona je dodala da Mađarska planira da reši taj problem tako što će osnovati zajedničko preduzeće i to će predstaviti Evropskoj uniji. "To je pitanje članica Evropske unije, a to je Mađarska, i njihovih odnosa sa EU. U smislu da li oni poštuju evropske zakone o javnim nabavkama", rekla je Mihajlović.
 
Ona je istakla da je Srbija u stalnoj komunikaciji sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, još od početka razgovora o tom projektu, i da im daje informacije o tome šta se radi.
 
Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta "Jedan pojas, jedan put", zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, objavio je juče Fajnenšel tajms.
 
Evropski zvaničnici izjavili su za taj list da se ispituje finansijska održivost 2,89 milijardi dolara vredne pruge i da li se time krše zakoni EU prema kojima za velike saobraćajne projekte moraju da budu raspisani javni tenderi.
  • berolina

    21.02.2017 14:47
    BRZE PRUGE
    je osamdeseti' zapoceo i ugovorio jos Slobo Milosevic, a Genscher-veseljak oma poslo nesto oko osam stotina miliona dm! brljalo se po ravnome Sremu, bez cortanovackog "klizalista" i razvlacile "struje" cak do Subatice...jel'te; dok su "Panonia-Express", Meridian i ostala brzo-pruzna kompozicija NESTAJALE od Malmö do Bara, od Sassnitza do Sofie i Athine, ....i onda se STALNO jurilo za Budimpestu, al' samo kombi prevozom, k'o sa turskim dolmushom. AFERIM
  • Perica

    21.02.2017 14:34
    #####
    ODMAH Posle prvomajskih PRAZNIKA...
  • novosadjanka

    21.02.2017 14:25
    Bitno da ste konfiskovali zemlju ljudima......................ili da se bolje izrazim, eksproprijacijom bez resenja o ceni zemlje.... pa kad prodju izbori, dadni ljudima 5 dinara po kvadratu najplodnije zemlje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.