Muškarci u Beogradu maloletnim migrantima nude novac za seks

Pedagoškinja Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Jovana Vinčić izjavila je danas da pojedini muškarci u Beogradu nude novac maloletnim dečacima migrantima za seksualne usluge.
Vinčić je rekla da ugroženi dečaci i mladići retko odlučuju da govore o tome zbog "kritičnog položaja u kojem se nalaze, kulturoloških i drugih razloga". Ona je dodala da je to jedan signal sistemu i organizacijama koje rade sa migrantima da obrate pažnju i reaguju na te probleme.
 
"Mora se raditi na uspostavljanju načina i mehanizama da se o ovoj temi govori i da se ugroženoj deci pruži adekvatna zaštita", rekla je Vinčić.
 
Agencija Rojters je sredinom februara objavila vest da dečake migrante, koji borave u napuštenom skladištu nedaleko od glavne Železničke stanice u Beogradu, "često posećuju srpski muškarci koji im plaćaju za seks, znajući da su neki od njih toliko očajni da će uraditi bilo šta da bi opstali. "Oni pitaju koliko vam je novca potrebno. Plate i odu, ali rade loše stvari sa njima", rekao je jedan od tinejdžera za Rojters, navodeći da pojedini muškarci nude i do 2.000 dinara za seks sa dečacima.
  • Mastodont

    23.02.2017 15:46
    Pritisla Zavetnike ne*ebica.
  • Bro

    23.02.2017 13:08
    Pazi sliku
    Bila bi to dobra vojska protiv ISIS-a
  • *****

    23.02.2017 13:06
    *******
    Pa kad znaju sve i daju izjave,sto to ne sprece?
    Gde su im oni opasni Savamalci....cuvaju prajdase verovatno..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.