Miščević: Tema evropskih integracija nije "seksi" za naslovne strane

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da je podrška građana Srbije za put ka EU porasla sa 42 na 48 odsto, ali je primetila da tema evropskih integracija nije "seksi" da bi bila na naslovnim stranama.
Ona je u EU info centru, na pitanje da li će predstojeći izbori u Srbiji usporiti proces pridruživanja, kazala da su za vreme izborne tišine prošle godine usvojeni akcioni planovi za poglavlja 23 i 24.
 
"Naravno da su izbori usporili stvari, ali nas nisu omeli", rekla je Miščević i ocenila da predsednički izbori neće uticati na rad parlamenta, pa samim tim ni na donošenje zakonskih rešenja.
 
Ona je istakla da se radi na brojnim poglavljima, te da su spremni akcioni planovi za poglavlja 19 i 22, i ona bi, kaže, mogla da budu otvorena do kraja godine, ali to zavisi od država članica.
 
"Radimo na tome da pošaljemo što više pregovaračkih poglavlja u Brisel", rekla je Miščević, ali je navela da s druge strane nije zadovoljna tempom otvaranja.
 
Ona je izjavu direktora Evropske komisije za proširenje Kristijana Danijelsona, koji je takođe bio u EU info centru, da od Srbije zavisi brzina, prokomentarisala da "na svakoj pruzi ima i stanica, a da one utiču na tu brzinu"
 
"A te stanice su ispunjavanje uslova, ocenjivanje od strane država, opšte okruženje EU, napredak u poglavljima 23, 35. Ali to nije izgovor za nas", rekla je ona.
 
Kao najteže na putu ka EU, Miščević je ocenila primenu standarda EU, ukazujući da nas Evropska unija ponekad podseća šta je za nas same dobro.
  • Мунгос

    25.02.2017 17:41
    Ала ова Мишчевић обилази истину. И гледа те у очи.
  • EU skeptik

    25.02.2017 08:32
    Gotovi ste, draga
    Loša su vam istraživanja. Prošetajte do Pariza, da ustanovite lepote EU.
    A naslovi na tu temu izazivaju blagu mučninu u stomaku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.