Srbija otvorila poglavlja 20 i 26

Srbija je danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila dva poglavlja: 20 o preduzetništvu i industrijskoj politici i 26 o kulturi i obrazovanju, čime je broj otvorenih poglavlja porastao na osam od 35.
Poglavlje 26 je istovremeno i privremeno zatvoreno.
 
Zamenik premijera Malte, koja predsedava EU, Luis Grek rekao je da će proširenje biti značajno na agendi Malte kao predsedavajuće EU, budući da doprinosi stabilnosti i prosperitetu u Evropi. 
 
Na pitanje o konkretnom napretku u pregovorima Srbije koji se očekuje tokom predsedavanja njegove zemlje do sredine ove godine nije želeo da iznosi procene, ali je napomenuo da ima napretka u pripremama za poglavlje 29  -  carinska unija, kao i u poglavljima 6  - pravo privrednih društava i 7 - pravo intelektualne svojine. 
 
 
 
  • Dragan

    27.02.2017 22:35
    Nije problem
    Ma nije problem mozete vi da otvarate i 1001 poglavlje i tako do beskonacnosti ali nama je sve gore i gore i bice tako a vi samo otvarajte,da bi ste vi politicari bili zadovoljni a narod ce da trpi.
  • Bane

    27.02.2017 15:16
    Kad ce se otvoriti neko poglavlje da gazde isto sto placaju porez svaki mesec drzavi isplacuju i plate???Ovo je sve smesno,ne zivi se od vazduha nego od zaradjenih plata..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.