Vlada Srbije odlučila da sruši Generalštab

Vlada Srbije odlučila je da sruši deo zgrade nekadašnjeg Generalštaba u centru Beograda, za čiju sanaciju je pre manje od dve godine platila oko 78 miliona dinara, piše danas portal Insajder.net.
Prema saznajima tog portala, za posao rušenja dela zgrade planirano je da se iz budžeta Srbije potroši 180 miliona dinara, a odluka o rušenju doneta je uprkos mišljenjima pojedinih građevinskih stručnjaka da za rušenjem nema potrebe.
 
Zgrada Generalštaba jedan je od simbola bombardovanja Srbije 1999. godine, a kako navodi taj portal, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture 2005. godine je kompleks zgrada proglasio kulturnim dobrom.
 
Vlada je, međutim, izračunala da će dalje renoviranje i sanacija tog dela zgrade koštati oko 950 miliona dinara, pa je zaključeno da se ne isplati dalja sanacija, jer Ministarstvo nema raspoloživih sredstava.
 
Iako je odlučeno da se zgrada sruši, jer je to najjeftinija mogućnost, prema saznanjima Insajdera, vojni stručnjaci su tu odluku osporavali.
 
Nakon toga, formirana je radna grupa na osnovu naređenja načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnika Milorada Djokića, koja je razmatrala navode iz mišljenja dvoje inžinjera Vojno-građevinskog centra.
 
Radna grupa je pobila zamerke svojih kolega i konstatovala da "Uprava za infrastrukturu nema nadležnost da vrši preispitivanje stavova Vlade". 
 
Ceo tekst Insajdera možete pročitati OVDE.
  • Terješkova

    01.03.2017 09:16

    Najzad se slažem sa Blajvovim komentarom
  • plohov

    01.03.2017 08:59
    vlada srbije je vec srusila i ponizila generalstab slucajem helikopter.
  • MiX

    01.03.2017 08:53
    STRA-ŠNO!
    Zgrade koje su oštećene u ratu a imaju kulturno-istorijsku vrednost (zgrada Generalštaba je jedna od takvih), nikad se na ruše do kraja već se posle rata uvek obnavljaju. Iz više razloga. To je strašno šta od ove zemlje radi Vučićev kartel. Za ovu vlast mogu ponovo glasati samo 1)neprijatelji Srbije, 2)oni koji od te vlasti imaju lične koristi i 3)kompletni idioti. Predstojeći izbori su test inteligencije i ljudskog poštenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.