Firma iz Emirata dve godine Srbiji ne plaća nadoknadu za zemljište

Kompanija Al Rawafed Srbija u većinskom vlasništvu istoimene arapske firme nije uplatila državi Srbiji ni dinar za korišćenje 3,5 hiljada hektara vojnog poljoprivrednog zemljišta koje obrađuje već dve godine.
To je odgovarajući na pitanje novinara Insajdera juče rekao ministar odbrane Zoran Đorđević.
 
Đorđević je otkrio da firma Al Rawafed za sada nije uplatila nikakvu naknadu za korišćenje državnog zemljišta. Reč je o 3,5 hiljada hektara zemlje u vlasništvu Vojne ustanove Morović u pogonu Karađorđevo.
 
Prema saznanjima Insajdera, pre nego što je sklopljen posao sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima od tog zemljišta je ubiran prihod od 223 evra po hektaru godišnje. To znači da je za dve godine koliko tu zemlju obrađuje Al Rawafed, Vojna ustanova Morović ostala bez 1,5 miliona evra.
 
Ugovor o davanju na korišćenje zemljišta u Karđorđevu potpisan je na 30 godina. Uz obavezu plaćanja naknade za zemljište, arapski investitori su se obavezali i da će uložiti šest miliona evra u sisteme za navodnjavanje.
 
Nakon potpsivanja ugovora sa kompanijom Al Rawafed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 2014, predstavnici države su najavljivali procvat srpskog agrara, višestruko veće prinose i milionska ulaganja u poljoprivredno zemljište.
 
Ceo tekst Insajdera možete pročitati OVDE.
  • ulica i motka

    01.03.2017 15:50
    Daleko smo mi od Rumuna u svakom pogledu .
  • VladaN

    01.03.2017 13:32
    Pošto je to Vučićev ...
    ...dirktni dil, on mu dođe kao žirant pa lepo naplatite od njega. Ko zna koliki će biti ceh svih njegovih "uspešnih" dogovorenih (napominjem, dogovorenih,, ne ugovorenih) investicija
  • Vojvodjanska

    01.03.2017 13:29
    Republika
    Nesto ne cujem da se Nenad Canak i LSV pitaju "gde su nasi novci"

    Ova kradja im kanda ne smeta, mora da je dobar dil u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija