Dosta je bilo: Notari samo za privilegovane

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića poručuje da su partijski kadrovi privilegovani u svakom pogledu, te da su građani i opozicioni kandidati "građani drugog reda", što se ogleda i u broju notara.
"Pokret DJB je prvog dana prikupljanja potpisa dobio 2, i slovima, dva notara. Jednog na 10 sati, drugog na 2 sata. Notarima je potrebno oko 5 minuta za jedan potpis. Jedan notar, ako radi 10 sati, može da overi oko 150 potpisa dnevno. Da bi se prikupilo 10.000 potpisa za dva dana, potrebno je da više od 30 notara radi po 10 sati dnevno. Izbornim štabovima SNS-a i DS-a očigledno notari stoje na raspolaganju od prvog dana u punom radnom vremenu. Nama na žalost ne. Dok se prave farse sa redovima podrške, prikupljanje potpisa se odvija mimo očiju javnosti po spiskovima i listama po zadatku i sa dovoljnim brojem notara", kažu u DJB.
 
Drugog dana su, kako poručuju, notare dobile tri beogradske opštine Zemun, Čukarica i Lazarevac, zatim Novi Sad i Kragujevac. 
 
"Vršac je dobio notara na svega 2 sata, Prokuplje na 3 sata, a Kruševac i Negotin na 4 sata. Negotin je dobio notara samo na jedan dan. U Šapcu smo morali da postavimo štand ispred kancelarije notara. Većina odbora je obezbedila notara tek od 5. marta. Odbor u Starom gradu je notara dobio tek za 11. mart. Odbor DJB u opštini Grocka još čeka da mu dodele notara. U Rakovici ćemo imati notara 2 dana po 3 sata, jedan dan 6 sati i jedan dan 7 sati. Nijedan naš odbor nije dobio notara u punom radnom vremenu za sve dane kada smo ih tražili iako je obaveza države da svim kandidatima obezbedi ravnopravne uslove", kažu u pokretu.
 
U Prokuplju su, tvrde, dobili notara na dva dana i to na 3 sata i 2 sata, u Apatinu na jedan dan na 3 sata, u Bačkoj Palanci 6. marta na 2 sata, u Senti 8. marta na 3 sata, u Sremskoj Mitrovici 9. marta na 3 sata, u Čoki 5. marta na 4 sata, u Požarevcu 3 dana na po 3 sata, u Užicu tri dana na 2 sata, u Čačku dva dana 6 sati, u Smederevu 4 sata jednog dana i još po 3 sata tri dana. 
 
"Zahtevamo od ministarstva pravde i komore javnih beležnika da prestane manipulacija notarima, prestanu opstrukcije, ometanje izbornog procesa i privilegovanje kandidatura. Nama je drago što se ponovo potvrđuje da smo drugačiji od drugih, da je za nas uvek teži put, ali znamo i da ćemo uspeti. Kada pobedimo na izborima, mi NIKADA nećemo opstruisati bilo čiju kandidaturu, napravićemo sistem u kome važe JEDNAKA pravila za sve", zaključuju u pokretu Dosta je bilo Saše Radulovića.
  • Khurton

    06.03.2017 04:21
    Notari su prezervativ koji čuva vlast od naroda i konkurencije.
  • LJUBITELJ PASA

    05.03.2017 21:08
    LANAC ISHRANE
    Ja imam PUDLICU, vlast ima NOTARE a građani nemaju NIŠTA osim obaveze da izdržavaju NOTARSKE LJUBIMCE.
  • Novosadski

    05.03.2017 19:11
    U vreme pre izbora, pravilnikom se mogla dati mogucnost da svi rade na overi potpisa, i notari i sve opstine...neke stvari su ocigledne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.