Čanak: Kosovo nije u Srbiji

Budući predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije.

On je dodao i da interesi zemlje zahtevaju da se "suočimo sa činjenicama".

"Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i zahtevaju od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo doneti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenje dva naroda izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim", naveo je Čanak u saopštenju.

Lider LSV je dodao da, za razliku od nekih kandidata, on ne ne želi da učestvuje u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica, ma koliko da su one neprijatne.

"Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću. Od politike predsedničkih kandidata, od njihovog sistema vrednosti, integriteta i, zašto ne reći, lične hrabrosti, zavisi i njihov odnos prema Kosovu. Možemo se i dalje oportunistički zaklanjati iza floskula o o južnoj srpskoj pokrajini, ali ozbilnost i odgovornost pozicije za koju se kandidujemo zahteva od nas da prestanemo sa svakim daljim samozavaravanjem", zaključuje Čanak.

  • G

    09.03.2017 09:01
    @realno - imate punu slobodu da pred zlotvorima dižete ruke i predajete se bez ikakve borbe, nekadašnja država je to trebala da uradi još u vreme nacističke okupacije umesto što se protiv njih borila da vama danas obezbedi tačno tu slobodu koju uzimate zdravo za gotovo. Slažem se da ste vi pametniji, a naročito da ste pametniji od svih glupavih zapadnih zemalja od kojih ne postoji jedina jedina koja daje pedalj svoje teritorije, čak ni one koje daleko duže od nas nemaju nikakvu kontrolu nad otetim delovima.
  • Мунгос

    06.03.2017 14:11
    @ realno,
    Паковали су се кофери, паковали, тај је процес почео за време владавине комунизма. Тражио се живот на неком другом месту, например Бајага је доживео много непријатности због песме „Римљани“: „јужна племена ратничка, су стигла испод зидина, све је више Варвара, а све је мање Римљана….. Одлазим мокром улицом, дане протекле бришем гумицом…..“. Жалосна песма, отпевана онако како Бајага то уме. Комунисти су ангажовали новинарску кампању, Бајага је умало линчован зато што су препознали да су у тексту Варвари – Шиптари, а Римљани – Срби.
    Не верујем да је ико икада тражио да због тога жали зграда или цео твој град. Нико није терао тебе да жалиш. Да жалиш, терала те твоја савест, али видим успешно си је укротила.
    Срећна си што си задржала своју хуманост неоштећену, једино ти срећу квари то што мораш да гледаш те несрећнике како заузимају радна места твојој деци. Можда и загађују ваздух.
  • realno

    06.03.2017 09:52
    @@Psihitajtar
    Ako sam ja potpuno sama, nemam isto 5 drugara da ih pozovem, nemam policiju da pozovem u pomoc, i nista od toga necu imati ni u buducnosti, a ti i tvoja 5 drugara dolazite, ja cu spakovati svoj kofer, koliko mogu, i ako dozvolite, i izaci sa onim s cim mogu, svojim zivotom za pocetak, i zivecu ga negde drugde, izvan svog stana koji sam vam prepisala, jer sam morala. Nece mi biti pravo, ali potrudicu se da na nekom boljem mestu stvorim novi stan i zivot sebi. nadam se d shvatas, svojom prostom analogijom. E da. Najvaznije. Tamo gde se odselim i prihvate me, necu celu zgradu i grad i sve stanovnike u njemu naterati da zive u zaljenju i siromastvu na racun mog izgubljenog stana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija