Izvučeni prvi dobitnici nagradne igre sa fiskalnim računima

Glavnu premiju, stan u naselju Braća Jerković površine 51 kvadrat, dobila je Marina Grković iz naselja Mesarci kod Debrca, u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", gde je izvučeno prvih 177 nagrada, ukupne vrednosti 24.288.534 dinara.

Prve nagrade izvukle su tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević, vaterpolista Nikola Jakšić i glumci serije "Vojna akademija" Dragana Dabović i Nebojša Milovanović.

Dobitnici automobila "fijat 500L" su Desanka Filipović iz Sremske Mitrovice, Gordana Trifunović Dimovski iz Beograda i Ljilja Jakoševski iz Vrbasa.

Takođe, u nove automobile sešće i Slađana Nikolić iz Obrenovca, Ilija Nestorović iz Prijepolja i Gordan Pejić iz Železnika.

Još šestoro ljudi imalo je sreće da dobije "fijat 500L", a to su Rada Jovanović iz Kraljeva, Veselin Martinović iz Subotice, Nikola Đorđević iz Niša, Milijan Dimitrijević iz Valjeva, Bojana Zoković Đokić iz Novog Sada i Slavka Pantović iz Smedereva.

Putovanje u Pariz za dvoje dobio je Strahinja Simić iz Šapca, koji je uz tu nagradu osvojio i karte za jedan meč na teniskom turniru Rolan Garos. U Grčkoj će sa još po jednom osobom letovati Zoran Mirilović iz Pančeva i Uroš Paunović iz Padinske skele.

Odmor u hotelu na Staroj planini, u trajanju od sedam dana, dobila je Jovana Pešić iz Kragujevca, dok je odmor na Zlatiboru (četiri dana) osvojio Marko Tanasković iz Beograd. Jovan Štrbac iz Beograda dobio je polisu životnog osiguranja "Sosijete Ženeral".

Izvučeno je i nekoliko koverti koje nisu ispunjavale uslove za učestvovanje u nagradnoj igri.

Takođe, izvučena su i imena dobitnika 12 prenosivih računara, 12 frižidera, po 25 mobilnih telefona, tableta i televizora, 10 veš mašina, devet mašina za sudove, 25 mikrotalasnih pećnica, 25 blendera, tri vaučera za kupovinu robe u vrednosti 20.000 dinara.

Komisija: Izvlačenje proteklo bez neregularnosti

Predsednica Komisije nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Stanija Višekruna izjavila je da je tok izvlačenja završen po pravilima i da nije bilo neregularnosti.

Sledeće izvlačenje 18. marta

Predsednica komisije je čestitala dobitnicima nagrada u prvom izvlačenju i dodala da je sledeće izvlačenje u subotu, 18. marta u 17.45 na RTS-u. Podseća da nagradna igra traje do 30. marta i poziva građane da još jednom pogledaju pravila, da račune šalju u brendiranim kovertama i da ne mešaju fiskalne račune i slipove.

Svaki račun, kako je istakla, mora biti veći od 100 dinara.

"Tokom izvlačenja smo uočili, što su videli i gledaoci, da određeni broj koverata nije ispunjavao uslove propisane pravilima - koverat nije imao 10 fiskalnih računa ili računi nisu bili iz ove godine, odnosno iznos je bio manji od 100 dinara", rekla je Višekruna.

Kada je reč o izvlačenju dobitnika stana u naselju Braće Jerković, on je izvučen iz trećeg pokušaja. Višekruna je objasnila da u prvom slučaju račun nije fiskalni, a u drugom je bio iz 2016. godine.

Pristiglo je više od četiri miliona koverata, a prosečan broj računa u njima je bio 10, dodala je predsednica komisije. U prvom izvlačenju učestvovali su samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti do 10. marta do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene, učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 18, 25. i 31. mart i građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta.

Spisak svih dobitnika biće objavljen na Internet portalu RTS-a i u dnevnom listu Politika, tri dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranici nagradne igre "Uzmi račun", internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Dobitnici nagrada dobiće uputstvo o preuzimanju nagrada u roku ne dužem od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu Politika, dok je rok za preuzimanje nagrada 60 dana od dana objavljivanja u tom listu.

Vlada Srbije proglasila je 2017. godinom borbe protiv sive ekonomije, a nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" je jedna od 68 podsticajnih mera.

  • babasera

    12.03.2017 18:13
    Videćete šta će tek biti na izborima. Krađa na m3
  • DTD

    12.03.2017 14:58
    porez da dobitak
    Moje čestitke dobitnicima.
    Baš su se usrećili, naročito nakon što im rebnu porez na dobitak na nagradnoj igri, pa budu morali da prodaju stan/auto da bi državi platili taj famozni porez na dobitak.
  • Veki

    12.03.2017 13:48
    Amaterizam na RTS
    Uopste mi se nije dopao prenos uzivo. Nekako je ispalo amaterski. Trebalo je pokazati svaku izvucenu kovertu duze i za svaku neregularnu reci sta je neregularno da bude ljudima jasnije kako da ispune ubuduce, a ne torokati sa ovima sto izvlace,kao da su oni vazni.
    Ovu poruku sam napisala na sajtu RTS, ali je nisu objavili....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija