Danas pojačana kontrola saobraćaja, angažovani svi presretači i policija u civilu

Saobraćajna policija danas će pojačano kontrolisati saobraćaj, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima.
Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će kontrolisati da li vozači koriste mobilne telefone u toku vožnje.
 
U akciji će učestvovati maksimalan broj presretača, a biće angažovani i policajci u civilu. 
 
U toku 2016. godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih putnika, 55 odsto je stradalo na prednjem, a 45 odsto na zadnjem sedištu.
  • Nebojsa

    13.03.2017 10:32
    @zikina sarenica
    Jako je strasno sto je za Vas zabava da gledate kako se zaustavljaju skupa vozila. Mene su licno pretresli 4 puta u proteklih nedelju dana. Vi ste zasluzili Vucica i on Vas! Ja Vam zelim da nekad budete u prilici da vozite skupo vozilo sa zatamljenim staklima i da vidite koliko je neprijatno kad Vas tretiraju kao obicnog kriminalca.
  • biciklista

    13.03.2017 09:44
    neki dan su zaustavljali bicikliste kod vladičanskog dvora dvojica
  • Jugoslav

    13.03.2017 09:09
    Za one koji pricaju mobilnim dok voze predlozio bih kaznu tipa: -Samarcina na licu mesta i 100 Eura a potom procesuiranje. Kad drzis telefon i vozis ili prelazis pesacki onda si potencijalni ubica ili samoubica. Sva sekunda u saobracaju je vazna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.