Na glasanje ne može sa starom ličnom kartom

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević pozvao je građane Srbije da u svojim opštinskim i gradskim upravama provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak.
Takođe, pozvao je građane i da provere da li su njihovi podaci upisani potpuno i tačno. On je apelovao na sve građane da provere da li su im važeća lična dokumenata sa upisanim jedinstvenim matičnim brojem (JMBG) - lične karte, pasoše i vozačke dozvole.
 
Dimitrijević je objasnio da je to neophodno uraditi jer će glasanje na izborima za predsednika Republike biti moguće samo pod uslovom da birač na biračko mesto donese jedan od tih ličnih dokumenata kojem nije istekao rok važenja na dan glasanja. "Mora se imati u vidu da birački odbori ne mogu dozvoliti glasanje biračima sa nevažećim dokumentom, bez obzira na činjenicu što su upisani u izvod iz biračkog spiska na svom biračkom mestu", naveo je on.
 
Naglasio je da, od 1. januara 2017, više ne važe lične karte na starom obrascu i da će glasanje uz ličnu kartu biti moguće isključivo sa važećom ličnom kartom izdatom na novom obrascu.
 
Predsednički izbori zakazani su za 2. april.
  • Uros

    14.03.2017 21:25
    Vidi AV da su mu penzioneri okrenuli leda pa im nasao caku da zabrani glasanje. Uzeo si nam dosta ostavi nam bar glas.
  • Novosadjanin

    14.03.2017 20:06
    prebivaliste
    Kako neko ko zivi i radi u inostranstvu 30 godina,moze imati uredno licnu kartu i prebivaliste u Novom Sadu.Pa ako jos ima dvojno drzavljanstvo/npr BIH/ zar nece moci da glasa na 3 mesta,nemojte mi reci da tu ima pune kontrole i eto prostora za mahinacije.Stare LK nisu dozvoljene a lazno prebivaliste jeste.Ko odgovara za izdate LK po laznom prebivalistu,ko to treba da kontrolise jer u suprotnom i biracki spiskovi nisu validni,da ne govorim o porezu na imovinu koje doticne osobe izbegavaju jer placaju kao da zive na toj adresi.Kome ove slucajeve prijaviti i ko to kontrolise
  • ĐURA

    14.03.2017 19:54
    MRTVAC može da GLASA
    A,ja starom Lićnom Kartom ne mogu !?
    E i zbog ovoga nam se dešava BELi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.