Brnabić: Pojedinim opštinama biće dozvoljeno zapošljavanje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti linearnog smanjivanja broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama, već da će pojedinim opštinama biti dozvoljeno zapošljavanje.
Brnabić je novinarima rekla da će, na primer, Pirotu i Paraćinu biti dozvoljeno zapošljavanje novih radnika, dok su među opštinama koje imaju najveći broj zaposlenih u odnosu na optimalan broj Prokuplje i Smederevska Palanka, u kojima radi i do dva puta više ljudi nego što je potrebno.
 
Te dve opštine su među onima koje će morati da smanje broj zaposlenih u okviru racionalizacije javne uprave, budući da u njima radi između 850 i 900 ljudi, dok se otpimalan broj kreće između 350 i 400. Ministarka kaže da država ne može sada da im naloži da se racionalizuju i da optuste 200 do 300 ljudi, ali da će odlukom o maksimalnom broju zaposlenih do 2020. godine optimalizovati te opštine, tako da budu održive.
 
Ona je novinarima rekla da se u procesu racionalizacije neće ići na linearno smanjivanje, kao 2015. godine, već da će smanjenje broja zaposlenih ići po lokalnim samoupravama, u zavisnosti od situacije.
 
"Neke samouprave su odlukom o linearnom smanjivanju bile kažnjene. Njima ćemo dozvoliti zapošljavanje", rekla je Brnabić, ističući da će se i to raditi kroz vladinu komisiju za zapošljavanje, kako bi država imala striktan nadzor nad brojem zaposlenih.
  • Pokemon

    15.03.2017 18:19
    Banda. Ne treba ih ni slusati nego samo rusiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.