Željko Bodrožić i Slaviša Lekić u trci za predsednika NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije u subotu 25. marta održaće redovnu godišnju skupštinu na kojoj će se izabrati i novi predsednik udruženja.

Za sada su u trci dva kandidata za to mesto - Željko Bodrožić i Slaviša Lekić.

Podsetimo, Vukašin Obradović je pre više od mesec dana podneo ostavku na mesto predsednika NUNS-a iz ličnih razloga pre kraja svog drugog mandata. U skladu sa Statutom NUNS novi predsednik će biti ovog puta biran na godinu dana, odnosno do sledeće redovne izborne skupštine udruženja kada mandat ističe i aktuelnom Izvršnom odboru.

Željko Bodrožić je glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Kikindske" i aktuelni potpredsednik NUNS. U svojoj biografiji navodi da se novinarstvom bavi od 1991. godine, a da je tokom devedesetih godina radio u više lokalnih medija (TV KI, Ki-press, Kikindske novosti, RTV VK), a da oktobra 1998. godine sa grupom mlađih novinara iz Kikinde i okoline pokreće nedeljnik "Kikindske", novine na srpskom i mađarskom jeziku. Zbog tekstova više puta je krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih osuđivan u sudovima Srbije i drakonski novčano kažnjavan, ali se na te presude žalio međunarodnim organizacijama i sudovima, te je, kako dodaje, prvi novinar u našoj zemlji koji je dobio spor protiv države pred Komitetom Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Njujorku, kao i dva spora pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Slaviša Lekić, aktuelni kolumnista Danasa, je bio novinar i urednik u više srpskih (i jugoslovenskih) medija, autor nekoliko knjiga, te autor brojnih tekstova, publikacija, dokumentarnih emisija i filmova – sa radnim iskustvom od 35 godina. Njeogovo ime stoji iza televizijskih projekata "Zloupotreba političkog uticaja: političke stranke kao najveći poslodavci u Srbiji", "LAZAR", "Mediji u Srbiji: hronika propadanja", "Pad haških begunaca", "Zoran Đinđić: HIPOTEKA" i "Kako se dogodio narod"...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija