Aplikaciju namenjenu strancima najviše preuzimaju građani Srbije

Mobilna aplikacija "Audio-vodič kroz Srbiju", namenjena tranzitnim turistima, postala je hit među našim turistima.

Naime, aplikaciju, koja je pre tri nedelje puštena u rad, do sada je preuzelo 6.068 ljudi, među kojima je 96 odsto građana Srbije. Aplikacija je namenjena stranim turistima, a pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Raca Radisavljević ne krije zadovoljstvo što se ispostavilo da je audio vodič najviše zainteresovao naše građane.

"Aplikacija treba da motiviše putnike da tokom boravka u Srbiji obiđu znamenitosti, a dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Preuzimanje je besplatno i internet konekcija je potrebna samo tokom preuzimanja. Verujem da će tokom uskršnjih praznika broj stranih korisnika, koji će prolaziti kroz Srbiju, dostići broj nasih gradjana koji očigledno zele da upoznaju Srbiju", kaze Raca za "Novosti".

Osim audio-zapisa, aplikacija sadrži i fotografije i opise 1.200 lokaliteta, mape i kontakte koji mogu biti korisni tokom putovanja.Aplikaciju je radio TOS pomoću Regionalne razvojne agencije "Zlatibor", kao deo "Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD)", a koji finansira švajcarska vlada, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

  • Perica

    20.03.2017 17:55
    #####
    Gde god se okreneš,90% STRANI NASLOVI pa i VRTiĆi..
  • void*

    20.03.2017 09:20
    sendvič
    Sto ste izbacivali ovu vest? Nema posten bot sta da izhejtuje ovde. Kako da zaradi sendvic?
  • Boki

    20.03.2017 09:13
    6 hiljada je nista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija