Taksisti protestovali zbog narušenih uslova poslovanja

Taksisti iz Beograda i još 15 gradova u Ugovornoj privrednoj taksi komori danas su organizovali protestnu vožnju beogradskim ulicama, želeći da ukažu na narušene uslove poslovanja.
U vožnji je, prema podacima organizatora učestvovalo između 800 i 1.000 vozila, a Vladi Srbije i Beograda predali su 14 zahteva.
 
Traže hitno obrazovanje stručne radne grupe i pregovore s nadležnima radi efikasnog sprečavanja daljeg rada nelegalnih taksista. Zahtevaju i stavljanje van snage određenih odredaba zakona o poreskom postupku i administaraciji kao i o privrednim društvima.
 
To se zahteva da bi se "stopiralo kontinuirano brisanje taksista iz Agencije za privredne registre i primene reprograma poreskog duga". Traži se i pronalaženja rešenje za uvećani deo poreskog duga kao i da se uspostavi efikasni rad inspekcija na terenu. Traže, između ostalog i hitno donošenje odluka o izradi zakona o taksi prevozu.
 
Predsednik tog udruženja Milan Stanković je rekao da je na početku protesne vožnje u koloni bilo 712 vozila, a da se njihov broj, s obzirom da su pristizale kolege iz drugih gradova, dostigao i do 1.000 učesnika protesta. "Stvarno nam je žao što smo u predizbornoj kampanji organizovali protesnu vožnju", rekao je Stanković, istakvši da je do toga moralo da dodje jer se problemi gomilaju umesto da se rešavaju.
  • ntn

    21.03.2017 19:53
    Dosadili
    Kada će već jednom i vozači tenkova i šlepera protestvovati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.