Predizborna tišina do nedelje uveče

U ponoć je počela predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i iznošenje procena rezultata izbora.
Predizborna tišina će trajati do 2. aprila u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.
 
Nije zabranjeno objavljivanje informacija nadležnih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju. U izbornom danu dozvoljeno je objavljivanje informacija o odzivu birača.
 
U trci za šefa države je 11 kandidata, a birališta će u nedelju biti otvorena od sedam do 20 sati. 
 
Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće dan ranije, 1. aprila, od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu. Na izborima za predsednika Srbije glasaće se u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj i to 2. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.
 
Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštiti, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.
  • 50.000

    31.03.2017 14:27
    Prepodobni kandidat
    Je'l to neko ovde ima nešto protiv mene i mog heroizma?
    Nemo' da uvodim packe!
  • Nervirach

    31.03.2017 13:28
    Zabrana valjda vazi za sve medije. Rumuni su bolji, oni su svoje sendvicare jos devedesetih proredili.
  • Ronin 21

    31.03.2017 11:23
    Jel' sme prepodobni kandidat da se pojavljuje u medijima u svojstu premijera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.