Ponavljaju se izbori na dva birališta u Bačkoj Palanci i Zrenjaninu

Republička izborna komisija (RIK) prihvatila je danas prigovore kojima se poništavaju izbori na dva biračka mesta i donela rešenje o ponavljanju glasanja 11. aprila.
Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 11 u Bačkoj Palanci i na biračkom mestu broj 11 u Zrenjaninu.
 
Prigovor Miloša Markovića iz Beograda u vezi sa biračkim mestom u Bačkoj Palanci usvojen je jednoglasno. Marković je naveo da je na tom biračkom mestu nekoliko osoba glasalo uprkos tome što im se JMBG razlikovao u biračkom spisku i u ličnoj karti.
 
Jednoglasno je usvojen i Markovićev prigovor za biračko mesto u Zrenjaninu, gde je, kako je naveo, utvrđeno da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasali.
 
Birački odbori u mestima gde su poništeni izbori za predsednika biće raspušteni i imenovaće se novi.
 
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da se za sledeću sedmicu odlaže odlučivanje o prigovoru Raše Nedeljkova, jer u materijalu nema njegovog jedinstvenog matičnog broja, pa se ne može utvrditi njegov identitet. On je podneo prigovor koji se odnosi na biračko mesto broj 10 u Kraljevu u kome je naveo da je utvrđen veći broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji od broja birača.
 
Članovi RIK- su odbacili dva prigovora i to u vezi sa biračkim mestom broj 16 u opštini Knić i broj 29 u Jagodini. U tim prigovorima bilo je navedeno da su na istom biračkom mestu kao članovi biračkog odbora bili supružnici, a odbijen je i prigovor za biračko mesto broj 27 u Ćupriji gde je kao nepravilnost navedeno da su članovi organa za sprovođenje izbora osobe koje su srodnici po prvoj liniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.