Otkaz sindikalcu zbog podrške protestima

Predsednik sindikata "Sloga" u kruševačkom Trajalu Vladica Tomašević dobio je otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a u tom sindikatu tvrde da je stvarni razlog njegovo sindikalno suprotstavljanje direktoru i pozivanje radnika da podrže proteste mladih širom Srbije.
"Sloga" će zbog toga 11. aprila u 18 časova podržati protest "Studentskog fronta" pred Vladom Srbije, na kome će, između ostalog, zatražiti smenu i razrešenje generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića.
 
Iz sindikata navode da je rešenje o otkazu pravno ništavno, jer "prema aktuelnim zakonima i međunarodnim sindikalnim konvencijama, koje štite predstavnike sindikata, ono nije moguće bez predhodnih konsultacija sa sindikatom, osim u državama sa elementima autokratije i kršenja vladavine zakona i prava".
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su zbog toga uputili protestno pismo i zatražili hitan sastanak sa predsednikom Unije poslodavaca Srbije Nebojšom Atanackovićem, jer je to jedina organizacija poslodavaca koja učestvuje u radu Socijalno - ekonomskog saveta Srbije, čiji je Nenezić potpredsednik.
  • BELENYI

    08.04.2017 14:48
    Oooooo
    Ova vest je strašna i ružna! Ovom čoveku puna podrška i sve čestitke za ljudskost i čestitost, i neka se ne predaje, a šta reći ,zaista šta reći o ovakvom režimu?! Harali su ovde i Turci i Nemci i ne znam ko sve , ali...
  • Inspektor Višekruna

    08.04.2017 14:41
    @Istina
    Ako nije dolazio na posao, ne bi bio proglašen tehnološkim viškom. Ili novinar nije dobro napisao tekst, ili sindikalac laže, ili vi upravo jedete sendvič.
  • placenik sa zapada

    08.04.2017 13:23
    Duboki naklon sindikalcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija