FOTO, VIDEO: Policajci, vojnici i građani protestovali ispred Vlade i Skupštine

U Beogradu je završen veliki protest građana, uglavnom mladih, Policijskog i Vojnog sindikata Srbije.
Okupljeni ispred Vlade Srbije nosili su državne i sindikalne zastave, kao i transparente "Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sledeće", "Tudje nećemo, svoje ne damo", "Protiv diskriminacije", "No pasaran", "Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo", "Protiv diktature kapitala". Primetni su i transparenti "Narod gladuje, elita se raduje", "Naše ulice naša policija", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Ovde sam samo zbog para" i natpis zlatnim slovima "CIA kao korupcija". 
 
 
Okupljene građane pratio je kamion sa ozvučenjem sa kog se puštala muzika. 
 
 
Veljko Mijailović iz Policijskog sindikata Srbije se obratio okupljenima i rekao da su prošla vremena kada su suprotstavljali policiju narodu i da su danas narod, vojska i policija zajedno.
 
"Dr Nebojša Stefanović je naložio da se angažuju svi zaposleni u MUP-u danas... Toliko o tome koliku podršku on ima u Ministartstvu... Ako je demokratija i ako nas ima šaka jada, pusti depešu da može svako da prisustvuje protestu", rekao je Mijailović. 
 
 
On je podsetio da je ovo danas peti protest, a da se ulazi u šesti mesec kako "gospoda iz ove zgrade (Vlade) ne žele da razgovaraju o unapređenju bezbednosnog sektora u Srbiji". "Bezbednost nam se urušava, u MUP-u rade ljudi koji nemaju kvalifikacije za to, koji imaju debele dosijee", naveo je.
 
"Da li pojedini zaslužuju da budu vrhovni komandanti vojske - koji se nisu udostojili da razgovaraju s vojskom dve godine", pitao je Novica Antić iz Vojnog sindikata. Naveo je da je "samo prošle godinu VS napustilo više od 1.600 ljudi, u vremenu kad je Srbija bezbednosno ugrožena, u trenutku kad je angažovano više od 60 odsto kapaciteta Vojske Srbije na granicama, zajedno sa kolegama iz policije".
 
"Da bi sprečili da dođu na ovaj skup, većini jedinica je naređeno da učestvuju u akciji "Očistimo, Srbiju"... Oni danas u uniformama, sa metlama u rukama, čiste Srbiju... Nema problema, očistićemo, samo spremite mnogo kontejnera, jer u Srbiji ima puno đubreta. Jedno zapamtite - srpski vojnik i srpski policajac nikada neće izdati svoj narod", naveo je Antić.
 
Mladi koji protestuju od ponedeljka traže smenu članova Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sredjivanje biračkog spiska.
 
Vojni i policijski sindikat protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu. Oni danas, na petom protestu, traže od Vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, "svakog dana napuste četiri pripadnika".
 
Protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" navodeći da se njegovi učesnici bore protiv "namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike".
  • Vojvosadjan

    11.04.2017 17:34
    @mrva
    To sam i ja isto pitao pre nekog vremena, razumem se u racunare u smislu da znam da ih koristim (programe za projektovanje i ono, svakodnevno sto se kaze) ali ne bas toliko. Jel moze neko da objasnim (neki geek :) ) po kom sistemu to sljaka, tj jel generisano ili zaista gomila Sijuksa cuka u tastature i uzdizu poglavicu?!
  • Lala

    09.04.2017 12:28
    Sve je ovo tracak nade,Ali zmiju olicenu u BIA I slicnim sluzbama koja vedri I oblaci Srbijom ne znam kako savladati...
  • Kaligula

    09.04.2017 00:46
    Odje**te botovi - takvi kao vi treba da ciste stanicne klozete - niste nizasta drugo. To vreme ce i doci koliko god duboko da ste se pricvrljili vodji u ****** ***e.
    Sramota je ali i cinjenica da je 50% nepismeno, neuko i paralizovano. Lako je mentalnom poremeceniku da njima manipulise.

    Uh kako ih je Kesić otresao danas. I treba. Treba ih staviti tamo gde pripadaju. U djubre istorije i zaborava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.