Janković: Vučić možda ukrao više od 300.000 glasova; Vučić: Nikada ništa nisam ukrao

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića tvrdi da ima neslaganja između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa dela biračkih mesta.
Štab zaključuje da je da je Aleksandar Vučić potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na izborima.
 
U saopštenju se navodi da je Jankovićev izborni štab materijal sa 25 biračkih mesta po slučajnom uzorku dobio od Republičke izborne komisije. Uvidom je utvrđeno da je, na primer, u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, Vučić dobio 543 glasa, odnosno 250 glasova više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa glasačkim listićima.
 
Tvrdi se i da je na biračkom mestu 31 u Loznici, Vučiću pripisano 75 glasova kojih u džakovima nema.
 
Dodaje se da se "prostom računicom dolazi do zbira po kojem je Aleksandru Vučiću na 25 biračkih mesta pripisano 964 glasa koje nije dobio, što prosečno po biračkom mestu iznosi 38 glasova".
 
"Ukoliko se ovaj prosek, uzet na slučajnom uzorku, pomnoži sa 8.396, koliko je ukupno biračkih mesta, sledi poražavajući zaključak: Aleksandar Vučić potencijalno je ukrao čak 319.000 glasova", navodi se u saopštenju Jankovićevog štaba.
 
Vučić: Nikada ništa nisam ukrao
 
Premijer Aleksandar Vučić pozvao je RIK da javno otvori džakove sa izbornih mesta, za koja Saša Janković osporava broj prebrojanih glasova.
 
"To je notorna glupost", rekao je na pitanje novinara kako komentariše optužbe Jankovića da je "pokradeno 319.000 glasova", i podsetio da je unapred upozoravao šta će da se desi.
 
"Ništa nikada nisam ukrao, potpuno sam miran i znam koliko smo ubedljivo pobedili", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da neki političari znaju da su sami lopovi, pa misle da i drugi kradu kao oni. Kako je rekao, zamoliće RIK, odnosno članove SNS-a u Komisiji, da otvore džakove sa biračkih mesta 27 i 85, koja Janković pominje i da javno, pred novinarima i kamerama prebroje glasove.
 
Na pitanje kako komentariše Jankovićevu tvrdnju o više od 300.000 pokradenih glasova, do koje je došao na osnovu dva biračka mesta, rekao je da je "matematička računica kojom su došli do tog broja smešnija i od onoga što je svojevremeno radio Radulović".
 
Ima političara koji izgube i pruže ruku, ali i onih koji se neodgovorno ponašaju i za koje je i pre izbora procenio da će nasiljem reagovati na loše rezultate, poručio je Vučić.
  • Dragan

    10.04.2017 00:04
    izbori
    1.Bili su kontrolori na svim birackim mestima. Ako su bile nepravilnosti na nekoliko kako neko moze biti tako glup pa da mnozi taj broj sa svim izbornim jedinicama?
    2. Bubnjevi nocu, posle izbora, pistaljke su davno provaljeni psiholoski efekti za uterivanje straha.
    3. I DS je zaposljavao preko politike, ali nije otvorio 55 fabrika i nije bio priznat ni u Nemackoj ni u jednoj vaznoj zemlji. Sta vise upropastio je celu privredu.
    4.Mogli su da izadju na koju su hteli televiziju ali su pricalli o mraku. Ne mogu da otvorim fejs od sponzorissanih opozicionih strana.
    5. Prica o kontramitingu sa 8 ljudi je pravi idiotluk.
    6. Zelja da ti stranac otvori fabriku i da platu kao u nemackoj i ostalim zemljama je nemoguca misija.
    7. Vucic je dosao na vlast kao odgovor naroda na prethodni rezim.
    8. Nato finansira opoziciju zato sto nismo u Nato-u i nismo dali sankcije Rusiji.
    9. NE MOZE SE VLADATI SA 16%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • G

    09.04.2017 21:04
    @IQ - vašom izvitoperenom logikom više od 5 miliona građana NIJE glasalo za sve druge kandidate zajedno, kakav je onda vaš zaključak? Ili u tom slučaju standard koji ste sami postavili ne treba da važi?
  • Vojvosadjan

    09.04.2017 20:19
    Ok Aleksandre evo ja verujem da nisi nista ukrao, nego mene zanima nesto drugo. Posto si ti sad legitimno izabran predsednik zemlje u kojoj ja zivim, ja kao obican gradjanin zelim da znam ko mi je prva dama??? Ili dam, ne znam kako se to kaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.