Održana komemoracija pilotima poginulim u Šapcu

Komemorativni skup pilotima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane potpukovniku Nenadu Ćulibrku i kapetanu Dejanu Panduroviću koji su poginuli tokom obuke u padu školsko-borbenog aviona Super galeb G-4, održan je danas u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.

Komandant RV i PVO general-major Ranko Živak rekao je na komemoraciji da je iznenadna i tragična nesreća iz njihovih redova otrgla pilote potpukovnika Ćulibrka i kapetana Pandurovića koji su kao ljudi, piloti i oficiri stasavali u veoma teškim vremenima i imali privilegiju da budu izabrani u uzak krug onih kojima se pružila šansa da ostvare san i želju mnogih – da lete, prenelo je Ministarstvo odbrane.

"Prošli su dug i težak put osposobljavanja i usavršavanja i položili mnoge ispite, kako školske i profesionalne, tako i one životne. Zahvaljujući svojim ljudskim kvalitetima, vrlinama, i sposobnostima, poštenom i predanom radu, a sve uz nesebičnu podršku svojih najbližih, izrasli u vrsne stručnjake, oficire i pilote koje bi svako poželeo da ima pored sebe", rekao je Živak.

Porodicama Ćulibrk i Pandurović, komandant RV i PVO je poručio da mogu biti ponosni na Nenada i Dejana i da činjenica da su bili dobri i plemeniti ljudi treba da bude uteha koja će dati snagu da prebrode ove teške trenutke.

"Kao oficire Vojske Srbije, Nenada i Dejana su krasile vernost svojoj državi, narodu, Vojsci Srbije i svojoj jedinici, posvećenost svojoj profesiji, hrabrost i diciplinovanost u izvršavanju zadataka, solidarnost i požrtvovanost da se pomogne svakom u kolektivu, poštovanje ličnosti, časti i ugleda svojih saradnika", rekao Živak dodajući da su iskustva i znanja kao nastavnici letenja u eskadrili, preneli brojnim mlađim generacijama pilota.

Od kolega su se oprostili pukovnik Dragan Lazarević iz Komande RViPVO i potpukovnik Zoran Erkić komandant 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, ističući da je ta tragedija nenadoknadiv gubitak za ratno vazduhoplovstvo i Vojsku Srbije, kao i da su Nenad i Dejan prerano odleteli u stroj večne "nebeske eskadrile" vazduhoplovaca, ovenčani slavom i čašću profesije.

Potpukovnik Nenad Ćulibrk biće sahranjen sutra u Šapcu u 13 časova, a istog dana u 13:30 biće sahranjen i kapetan Dejan Pandurović na beogradskom Novom groblju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.