Saša Janković osniva svoj pokret bez DS-a

Bivši predsednički kandidat Saša Janković najavio je danas da će narednih dana formirati pokret u koji će ući i Nova stranka Zorana Živkovića koja je podržala njegovu kandidaturu.
Janković je na konferenciji za novinare naglasio da nije spreman da silom brani izbornu volju građana, koju je Aleksandar Vučić oteo, a najavio je da će u narednom periodu jačati, omasoviti i formalizovati pokret koji je iznedrio njegovu kandidaturu.
 
Rekao je i da Demokratska stranke neće biti deo pokreta.
 
Ponavlja da je Vučić silom oteo izbore i da njegova članica RIK-a neće glasati za konačne rezultate. Pozvaće poslanike da ožive rad parlamenta ali ne i da ga bojkotuju. Podržava proteste ali nema ništa sa njihovom organizacijom jer su građani jasno poručili da ne žele političare da ih vode na uličnim demonstracijama.
 
"Aleksandar Vučić će biti predsednik Srbije u narednom periodu zato što je silom prisvojio izbore i suspendovao demokratiju", izjavio je Janković.
  • SamSvojBot

    14.04.2017 09:55
    Pa dobro...
    29 miliona kad se podeli na par godina do sledećih izbora je još veča para nego da radi za tričavih 320 hiljada mesečno!
  • Shin Sekai

    14.04.2017 02:02
    Po meni iako nije najcistiji lik, sto se tice Politicara Zivkovic je sasvim ok. Dok je on bio na celu DS, drzava je isla uzlaznom putanjom. Tek nakon sto je Tadic preuzeo stranku je krenulo da leluja, a on je bio clan DS tada samo formalno jer svi znamo ko je Tadija ispao na kraju. Iako bi bilo bolje po Jankovica da ne uzima bilo koga iz proslih vlada u svoj pokret, ovo je sto se mene tice potez koji me nece odvratiti od glasanja za njega.
  • đokica

    13.04.2017 22:38
    ***
    Pa u Srbiji, i u WCe kada ideš moraš imati Politićku podršku!!!
    Nama da nije Politike,ja neznam štabi mi radili !?Kako bi živeli !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.