U Goši nastavljaju štrajk, traže po 100.000 dinara

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika fabrike šinskih vozila "Goša" Milan Vujčić izjavio je da radnici neće odustati od štrajka i da su proširili listu zahteva, ističući da "za početak" traže isplatu po 100.000 dinara.
"Mi hoćemo da radimo, ali da nam, za početak, isplate po 100.000 dinara. Treba da znate da smo proširili naše zahteve. Štrajkački odbor traži da se deblokira račun matične firme da bi prekinuli da rade za firmu RSC 'koju niko ne kontroliše', a registrovana je na našeg bivšeg generalnog direktora. Tražimo ostavku kompletnog rukovodstva", rekao je Vujčić.
 
Prema njegovim rečima, novi generalni direktor Goše Milutin Šćepanović pozvao ga je da sazove radnike i objasni im šta generalni direktor očekuje od njih i kako treba da rade, na šta mu je odgovorio: "Gospodine direktore, siđite u pogon, a ja ću da skupim ljude pa vi im objasnite šta želite".
 
Naveo je da je danas održan novi sastanak, ali da ništa konkretno nije dogovoreno, a da se od radnika traži da počnu da rade.
 
"Mi nećemo odustati od naših zahteva", rekao je Vujčić.
 
Radnici Goše, koji štrajkuju od sredine marta i potražuju oko 30 plata, uoči praznika dobili su jednokratnu pomoć od Vlade Srbije od po 60.000 dinara i posle tri godine overu zdravstvenih knjižica do septembra. Radnik te fabrike D.M. izvršio je samoubistvo na radnom mestu, a po rečima predsednika Samostalnog sindikata te fabrike Milorada Miloradovića, to je učinio zbog izuzetno teške ekonomske situacije.
 
Goša iz Smederevske Palanke je bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja ju je nedavno prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.
  • PA TO JE UCENA

    19.04.2017 16:10
    STO
    se niste bunili pre vise od dve godine, sao mi je sto ste u toj situaciji ali netreba toliko cekati i raditi dzabe, mozda biste vise postigli i bilo bi vam bolje
  • TENT B

    19.04.2017 10:51
    Sta je misevi
    Sad vam malo 60 ,pa nek vam da onaj što vas kupio što niste tada štrajkovali kad su vas prodavali. Dokle bre drugi da vas izdržava i vas a i slične vama....mrs
  • ĐURA

    19.04.2017 10:24
    PORED 30 PLATA DUGA...
    ...i ostalih dugova takozvanoj državi !? Generalni direktor traži da radnici
    nastave da rade!!!!!SRAMOTA,za Premijera-Predsednika!!!
    A,ŽRTVI PODIGNITE SPOMENIK!!!DA GA NEBI PAMTILI SAMO PO INICIJALIMA!!!!
    SRAMOTA!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.