Ukinuta pravosnažna presuda "SMS mafiji", razlog nepoznat

Vrhovni kasacioni sud naložio je da se ponovi suđenje za 18 optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije pošto je usvojio zahtev branilaca za zaštitu zakonitosti.
Time je VKS ukinuo pravosnažnu presudu kojom je zimus bila potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda po kojoj su optuženi bili osuđeni na zatvorske i novčane kazne zbog prevara.
 
Portparolka suda Bojana Stanković potvrdila je da će suđenje biti ponovljeno. Koji je zakon prekršen u ovom slučaju i zbog čega je pravosnažna presuda ukinuta nije poznato.
 
Ukinutom presudom na četiri i po godine zatvora i 150.000 dinara bio je osuđen Predrag Bećirić, a njegovi saučesnici na kazne od sedam meseci kućnog zatvora do tri godine zatvora, kao i na novčane kazne od 40 do 100 hiljada dinara.
 
Oni su optuženi da su SMS prevarama u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije uzimali nagrade na štetu drugih učesnika, dovodeći u zabludu priređivača igre da igraju po pravilima.
 
Terete se da tokom 2009. i 2010. godine sa više od 200 mobilnih telefona, uređajem za povezivanje komunikacija mobilnim telefonima i korišćenjem softvera, uticali na ishod igara na sreću i osvojili 188 nagrada na takozvanim telefonskim licitacijama. Reč je o igrama "RTS licitacija", "Grand licitacija" i "Grand auto".
 
Pored Bećirića, optuženi su Marijana Mijanović, Ognjen Todorović, Miloš Banduka, Marko Banduka, Darko Dragosavljević, Miloš Marić, Viktor Vickov i Vladimir Sladić, Nenad Vuković, Bojan Tutunović, Miloš Ðuran, Mile Jakšić, Marko Vukojević, Robert Balaža, Milica Marić i Vilim Sladić.
  • Lala

    22.04.2017 14:49
    Sramota je sto su uhapseni. Nisu prekrsili nijedan zakon... Bolje da su ih zaposlili da rade u BIA.
  • Mile

    22.04.2017 14:41
    Izgleda da se širi krug utaljenih u što će reći "nagradnu igru".
  • Istina peče

    22.04.2017 14:02
    Korupcionaši
    Razlog je valutne prirode.
    KAko bi smo imali veé poverenje u takoyvano sudstvo Srbije.
    A posle mediji krivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.