"Raspojasani, sa razodevenim pevačicama i mišićavim momcima dajemo ideju da je život neprekidni karneval"

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je da bi voleo da se pojavi generacija političara koja se neće plašiti da će izgubiti izbore ako poveća izdvajanja iz budžeta za obrazovanje i nauku.
Kako je rekao, još bolje bi bilo da postoji generacija koja će svesno povećati izdvajanje za nauku i prosvetu sa idejom da možda neće dobiti na sledećim izborima, ali da će dobiti Srbija.
 
"Sednite na kafu sa svojim gimnazijskim drugovima i videćete u razgovoru o deci da 50 odsto dece onih koji nisu bili možda ni srednja klasa, većina je otišla. Gradi se osećaj da nema alternative, mi na televiziji sa ponosom prikazujemo ljude koji su se upisali na neki od svetskih univerziteta, ali se ne sećam intervjua ko je bio prvi na rang-listi na Medicinskom fakultetu, na fizici, pri tome ni ova država nije učinila mnogo da objasni da i u Srbiji postoje dobre škole", ocenio je Kostić.
 
"Mene optužuju, do politizacije skoro, da širim optimizam, ali, gospodo, ja sam bio po svetu, tri godine sam živeo u Njujorku, bio na velikim univerzitetima i moram da kažem da je Medicinski fakultet u Beogradu, takav kakav jeste, sa svim svojim anomalijama, i dalje odličan fakultet", rekao je on za RTS.
 
Prema njegovim rečima, "u zemlji u kojoj raspojasani, dignutih ruku sa razodevenim pevačicama i mišićavim istetoviranim momcima dajemo jednu ideju da je život zapravo neprekidni karneval, tulum, zabava, oni koji negde mukotrpno uspevaju da i u svetu postanu poznati – apsolutni su anonimusi".
 
"Ako uspostavimo vrednosti, uspostavićemo i normalan život, jer potraga za vrednostima je potraga za normalnim životom i ja tako shvatam mladu generaciju", rekao je Kostić.
  • Privatnik

    22.04.2017 17:05
    A da ta nauka i obazovanje iznedre neku ideju proizvod, pa da vrate u budžet nešto para?
    Ne može privatni sektor plaćajući 68% poreze i doprinose na zaradu,pdv, razne takse , prireze i troškove,da finansira sve što vi smislite da Vam treba.
    Povežite se sa privednim subjektima koji mogu da realizuju i komercijalizuju VAŠA NAUČNA OTKRIĆA, pronalaske i sl.
    Osim toga imam dva srednjoškolca i studenta, naplaćao sam se i dodatnih časova i kurseva jezika i priprema za upis i knjiga, i roditeljskog dinara za školu i ekskurzija, nije to baš malo dodatno ulaganje roditelja u obrazovanje dece i besplatno školovanje.
    Nije budžet rupa bez dna da neko (recimo vi) bez ikakvog rizika i odgovornosti uzima, a drugi samo da uplaćuju (recimo privatni sektor i roditelji)
  • eh

    22.04.2017 16:08
    nije stvar samo u izdvajanjima, stvar je koliku vrednost to posle ima u životu. da li čovek može da živi od toga, da ima osećaj samopoštovanja, životne stabilnosti. sve i da proizvodimo superedukovane ljude sa fakulteta, ako oni to ne mogu da realizuju posle, a sa ološem ne mogu da se izbore... odoše u bolje i to je sasvim normalno. to je zaostavštine vaše generacije, pa i SANU i sledbenika SANU.
  • Miki

    22.04.2017 16:00
    Džaba i najveće izdvajanje ako to neće biti upotrebljeno i utrošeno kako treba. Nije problem samo u neizdvajanju finansijskih sredstava. Plaćaju vama studenti i njihovi roditelji svašta pa se i dalje uči iz zastarele litrature a profesorski kadar mrzi da upotrebi i tablu i kredu kao metodičko sredstvo a kamoli nešto drugo, tako da... Pametnome dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.