Knežević: Živimo bolje nego pre pet godina, veće plate i penzije

Ministar privrede Goran Knežević kaže da narod u Srbiji danas živi bolje nego pre pet godina i najavljuje da će ove godine skoro 90 odsto penzionera imati veće penzije nego pre smanjenja.
U intervjuu za današnji "Kurir", on je rekao da mu nije jasno na šta se žali opozicija i da nema mesta priči o neregularnosti predsedničkih izbora na kojima je, kako podseća, bilo preko 2.000 posmatrača, a novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu.
 
"Pobeda je bila čista, ubedljiva, 400.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno. Čestitke su stigle sa svih strana sveta, a to što gubitnici ne žele da čestitaju samo pokazuje do čega im je zaista stalo", rekao je Knežević.
 
Na pitanje kako gleda na proteste studenata i građana, on je ocenio da je svako ko je imao pravo glasa mogao da se izjasni koga želi za predsednika, a da je sada potrebno poštovati volju većine.
 
"Sada imamo manjinu koja se žali na odluku većine i u jednoj demokratskoj državi takvo izjašnjavanje je normalno. Ali istovremeno mora da se poštuje odluka većine koja je glasala za Vučića i nastavak ovih reformi, kao i da se vodi računa da se protesti događaju u miru i redu", smatra Knežević.
 
Komentarišući životni standard građana, Knežević je rekao da je Srbiji danas bolje nego pre pet godina zato što ima održivi sistem i zato očekuje veći privredni rast, bolji život građana i povećanje plata i penzija.
 
Struja je, kako ističe, najjeftinija u okruženju i neće poskupeti naredne tri godine.
 
"Imamo manje plate i mi smo svesni toga, radimo na tome, ali to ne može da se reši preko noći. Važno je da smo uspeli da se iščupamo, a bili smo na ivici bankrota i da sada imamo stabilne finansije", ističe Knežević.
 
Što se tiče penzionera, 70 odsto njih ima ista ili veća primanja nego pre i praktično su oštećeni samo oni sa najvišim penzijama, zaključio je Knežević.
 
"Ove godine očekujemo povećanje penzija, evo već ove godine će maltene 90 odsto penzionera imati veće penzije nego pre smanjenja", navodi on.
 
Osim toga, odbacuje i tvrdnje da država favorizuje strane privrednike i podseća da je država pre godinu i po dana donela zakon kojim izjednačava status stranog i domaćeg privrednika kako bi imali jednaka prava i da je nedavno izmenila i uredbu za podsticaje kako bi obezbedili i domaćima koji nemaju velike kapacitete da dobiju državna sredstva za ulaganja i sa 100.000 evra i zapošljavanje svega 10 radnika.
  • Branimir

    26.04.2017 18:57
    BESMISLICE
    U vreme kada je aktuelna tema promena sistema, Knežević ističe kao prednost to što imamo održiv sistem od kojeg očekuje veći privredni rast. Protivrečnost u njegovom kazivanju: visoke direktne državne subvencije stranim firmama, uz indirektne subvencije u obliku niskih plata naših radnika i najjeftiniju struju u okruženju, ne obećavaju privredni rast. Naprotiv!
  • Sir Nose

    26.04.2017 17:18
    Ovaj ili je lud ili se pravi lud.Narod kopa po kontejnerima trazeci hleba a 'oni' u odelima primaju po3-5 plata svaki mesec.Imaju svoju zagarantovanu zaradu na nekim fantomskim mestima a pored toga su se ugarali u razne upravne odbore,tako da bato moj lako je ziveti sa 5000-15000 eura mesecno u Srbiji.Hitno abdejtuj mozak .. 70% ljudi nema bre za hranu kad poplaca racune za komunalije i kupi si lekove(bolastan je narod,doslo je do grla) to im je primarno da nebi dosli ovi sa fantomkama i izbacili ih na ulicu.Posten svet gladuje jer mora da plati rezije pa sta ostane,ostane ...Kao digli ste nesto penzije,jel?Neka mizerija a odma zatim su svi trgovacki lanci poskupeli proizvode,tako da je jos gora situacija!
  • Dragan

    26.04.2017 14:50
    Voda u Zrenjaninu
    Evo ja ponovo, svaki dan, sugrađani našeg ministra iz Zrenjanina, dolaze kod nas u Sremske Karlovce po vodu, naime na jednom od preostalih izvora nepoklonjenih NIS-u, poje se Zrenjaninci balonima od 5 litara, zato što je voda u ZR otrovana arsenom.
    Fabrika vode je dogovorena još pre pet godina sa nemcima i garancijom od 10 godina pitke i kvalitetne vode. Na žalost, dotični ministar je ugovor raskinuo zato što je posao izgradnje fabrike vode poklonio švalerkinom bratu. Kao što se može videti Zrenjaninci i dan danas dolaze u Karlovce, a nama ostalima je preostalo da platimo Nemcima milion evra penala zbog raskida ugovora.
    Između ostalog zato je njemu bolje, ali nije njegovim bivšim žednim sugrađanima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.