Napustio radikale, pa postao državni sekretar

Vlada Srbije razrešila je 20. aprila Gordanu Predić sa mesta državne sekretarke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na njeno mesto postavljen je Marko Milenković.
Na njega je pažnju skrenuo lider SRS Vojislav Šešelj, koji je u delu prekjučerašnje sednice u Skupštini posvećene poslaničkim pitanjima tražio odgovor od ministra Mladena Šarčevića kako je moguće da se za državnog sekretara imenuje čovek koga su radikali pre nekoliko dana "prisilili da podnese ostavku na mesto poslanika, jer je izdao radikale". Šešelj tvrdi da je Milenković u vreme predizborne kampanje radio za suparnički tabor, odnosno za predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića. 
 
"Išao je od kuće do kuće naših članova i simpatizera i objašnjavao da smo se Vučić i ja sve dogovorili, da on bude predsednik, a ja premijer i tako nam je oborio 20 procenata glasova na tri odsto. Kako je moguće da se čovek koji se ovako moralno obrukao do krajnjih granica, promoviše u najviši državni činovnički red? Kakav je onda ministar prosvete i zaslužuje li da ostane u Vladi, zašto ne podnese ostavku i kako je Vlada sebi dozvolila da prihvati takav predlog?", upitao je šešelj.
 
Gordana Predić kratko je za Danas potvrdila da je razrešena i da karijeru nastavlja u medijima, ali nije želela da komentariše ceo slučaj. Iako je potpredsednica Ljajićeve SDPS, ona u Ministarstvo prosvete nije došla po stranačkom dogovoru, već na poziv Mladena Šarčevića, sa kojim je ranije sarađivala u njegovom privatnom obrazovnom sistemu.
 
Ministar Šarčević za Danas kaže da je Predićeva zamenjena jer "nema kapacitet za posao koji joj je opredeljen". On ističe da će iz istih razloga biti promenjena dva savetnika i jedan pomoćnik i da narednih dana očekuje nove ljude. "Većinu kadrova sam birao sam, ali i ja mogu da pogrešim. Mene uglavnom niko ne uslovljava. Prihvatam po neki predlog i sa bilo čije strane, ali ti ljudi moraju da budu stručni, pošteni i vredni. Moj princip kroz ceo život je da svi imaju pravo na predloge i šanse, ali ja imam pravo na poslednju reč. Politička elita se pridržava dogovora", tvrdi Šarčević, odgovarajući na pitanje Danasa da li će za svoje najbliže saradnike postaviti kadrove SNS.
 
Kako su pisali mediji, novi državni sekretar Marko Milenković pre dvadesetak dana podneo je ostavku na funkciju narodnog poslanika i predsednika Okružnog odbora SRS u Žitorađi, nakon što ga je Šešelj optužio da je izdajnik. "Ne želim više da budem član SRS, ni član njihovog kluba, niti da sedim u Skupštini sa njima, jer ne vrednuju i ne cene rad i rezultate, već isključivo Vjeričine poltrone i ulizice", naveo je Milenković u obrazloženju ostavke.
  • Mohito

    27.04.2017 13:23
    Post izborna predstava za glupe i neuke. SRS i SNS su u istom kolu destrukcije koja unistava srbiju. Mora s necim da se skine paznja u medijima pa makar to bila ovakva debilna prica.
  • Steva-NS

    27.04.2017 11:21
    Očito je da su Radikali panj u oku "demokrata" ! Šta će tek biti,kada shvate,da su Radikali jedino rešenje !!!
  • Мунгос

    27.04.2017 10:34
    Радикали су сигурно присиљавали Марка Миленковића да остави посланичко место, али не би се рекло да су га присилили. Оставку је дао зато што је отишао на вишу функцију. Шта да се ради, Европска Унија нам је поклонила закон који легализује прелетање посланика, а ми смо ако ништа друго, бар послушни. Једино ме секирају колеге које су болесне од шешељитиса, па сумњају да у овом случају све остаје у кући, односно СРС. Можда су у праву, па ко им је крив што нису и они прелетели, као већина демократа и чанковаца.
    А министар просвете Младен Шарчевић природно неће поставити за службеника неког ко је мање глуп од њега. Ако се још и јави неки мање глуп, онда ће бити постављен само ако има путера на глави више него министар.
    Хвали се један људождер како је појео неког српског министра просвете: „Глава намазана путером, прсте да полижеш. Даље, чиста кртина, кичме нема нигде. Али најбоље је било у задњици: ту пронађем још двојицу која му се завукла.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija