Preminuo Sreten Karić

Biznismen Sreten Karić preminuo je danas posle duge i teške bolesti u 69. godini.
On je bio najstariji sin u porodici Karić.
 
Imao je funkciju generalnog direktora Mobtela, predsednika Astra grupe, a bio je i na čelu Udruženja industrijalaca i preduzetnika. 
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je obustavilo istragu protiv njega i 14 osumnjičenih koji su se teretili da su oštetili Mobtel za više od 60 miliona evra.
 
Inače, Više tužilaštvo podiglo je još 17. septembra 2010. optužnicu protiv braće Karić i za njima je bila raspisana crvena Interpolova poternica, s obzirom na to da se od 2006. godine nalaze van Srbije.
 
Prvobitna optužnica teretila ih je za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja za koja je zaprećena kazna do 12 godina zatvora. Međutim, posle izmene Zakona u aprilu 2013, krivično delo im je preinačeno u zloupotrebu položaja odgovornog lica, za šta je propisana kazna do deset godina robije.
 
Karić je poslednjih godina živeo i lečio se u Moskvi. Razlog njegovog lečenja bili su neurološki problemi i pogoršana cirkulacija. Mesec kasnije, u sud je stigla informacija naše ambasade u Moskvi da se Sreten Karić zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi na lečenju u tamošnjoj bolnici "Medin centar".
  • Milos Popov iz Padej

    29.04.2017 15:55
    iskreno saucesce
    Bio je pravi srbin i patriota, a tek potom biznismen.
    Moje iskreno saucesce celoj porodici.
  • hop cup

    28.04.2017 16:09
    idemo sad bogi i ostatak i ekipe!
  • Milorad Misko Kovac

    28.04.2017 13:10
    Saučešće
    Iskreno saušešće mojoj školskoj drugarici Slavici, njihovoj deci, rodbini i prijateljima.Veliki, nenadoknadiv gubitak I za "Braću Karić". Neka počiva u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija