Građani ocenjuju šalterske radnike i javnu upravu, ministarstvo sluša

U toku je kampanja u okviru koje će se prikupljati mišljenja, iskustva i ocene građana o kvalitetu javnih usluga i javne uprave u Srbiji.
Možete da ocenite kakvu ste uslugu dobili kada ste upisivali dete u vrtić, školu ili kada ste vadili lična dokumenta. Vaše sugestije biće smernica nadležnim ministarstvima kako da poboljšaju kvalitet tih usluga.
 
Akcija "Ja u centru pažnje" prikuplja primedbe sa šaltera, prenosi RTS.
 
Kampanja Evropskog pokreta i Centra za evropske politike treba da proveri i ubrza usluge koje najviše koristimo. U prosveti, primarnoj zdravstvenoj zaštiti, administraciji policije. Mojauprava.rs adresa je da svoje probleme predstavite.
 
"Samim dolaskom na portal, nudi vam se opcija od četiri vrste usluga gde vi jednim klikom odaberete oblast u okviru koje biste želeli da podelite to svoje iskustvo. Ako ste imali negativno iskustvo u domu zdravlja, vi odaberet tu grupu usluga i esejski možete da obrazložite šta su bili razlozi vašeg nezadovoljstva", ukazuje Jelena Ribać iz Evropskog pokreta u Srbiji.
 
Na konkretne probleme treba dati konkretne odgovore. Njih će dobiti i nadležne institucije.
 
"U tome je uloga građana presudna. Zapravo nam je veoma važno da se oni uključe sa svojim pričama i javnom objavom. Ovo je mehanizam da se doprinesu tom procesu i da taj proces, što je najvažnije, bude prilagođen njihovim potrebama", dodaje Ribaćeva.
 
Ovo je veoma važan korak, kažu u resornom ministravu. Smernice koje će davati građani, biće, ocenjuju, najdelotvornije kako bi se pružanje javnih usluga unapredilo.
 
"Ovo su prioritetne oblasti i za nas. Mi se time i bavimo u kontekstu refome javne uprave, koja je jedan od stubova evropskih integracija i deo aranžmana sa MMF-om. Ovo je jedan od specifičnih ciljeva i u refeormi javne uprave i pratećem akcionom planu, tj. na koji se način javna uprava reformiše, kakav je kvalitet i na koji se način informacije plasiraju građanima", ističe Ivana Ćirković iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
 
Objave će biti anonimne. Ipak, oni koji ne žele da iskustva dele preko interneta, moći će da ih podele na licu mesta. Akcija će biti organizovana i u 12 gradova i opština u Srbiji.
  • Novosadjan

    29.04.2017 15:53
    Pa ovi će svaku kritiku okrenuti u svoju korist
  • neki

    29.04.2017 13:30
    eh
    da stave za vladu i ministre pa da izlizemo dugme nedovoljan...
  • Dejan

    29.04.2017 13:19
    šalterski radnik
    Ja radim na šalteru i ako donesete sva kompletna dokumenta, da su vam svi podaci ispravni, datumi, itd. dobićete rešenje odmah, ali ako vam dokumenta nisu kompletna, ispravna, ako imate pogrešno napisane ili netačne podatke nećete dobiti rešenje pa makar bili i na samrti. Ne pada mi na pamet da se potpišem na neispravne podatke ili da nešto potvrdim što nije tačno, a neće me naterati ni direktor, a ni AV. Vi slobodno možete da pišete na tom sajtu što hoćete, možete da lažete kakvi su šalterski radnici, da se žalite AV, stvarno me to ne zanima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija