Poslednja šansa da devetogodišnja Teodora živi

Devojčica Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju koštane srži u Frankfurt, koja košta 350.000 evra.
Prošle godine, ustanovljeno je da je obolela od teškog oblika malignog oboljenja, akutne mijeloidne leukemije.
 
Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.
 
Sada, ona hitno mora na transplantaciju koštane srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova, Univerzitetsku dečiju kliniku u Frankfurtu. Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti 350.000 evra.
 
"Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik", kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.
 
Za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu nađe 350.000 evra.
 
Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja.
 
Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:
 
DINARSKI RAČUN:
340-32003872-78
 
DEVIZNI RAČUN:
Correspondent Bank For 978 Incoming Payments:
(navesti oznaku valute)
Swift Code: GIBAATWG
 
Erste Group Bank AG Wien, Austria
Account of the Beneficiary with:
Swift code: GIBARS22
 
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
Beneficiary:
IBAN RS35340000003200387278
name Vranješević Bogdan
address Lepenički bulevar 27, Kragujevac, serbia
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad
  • dorde71

    08.05.2017 13:34
    Za Teodoru
    Posjetite Teodora.rs za donacije.
  • Speedi

    07.05.2017 13:30
    Bitno da za izbore mogu da daju milione eura, a za lecenje deteta nece ni da cuju...STIDI SE SRBIJO !!!
  • @Boba

    07.05.2017 10:17
    A ko ce da transplantira? Nasi doktori? Pa ako nisu strucni, bolje da ne rade. Ako jesu strucni, nece biti tu i raditi za socijalu i ziveti kao kafekuvarica epsa, radice u toj bolnici u Frankfurtu, gde ce imati zivot na nivou strucnjaka koji transplantira kosnu srz i spasava zivote dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.