VIDEO: Preminuo spiker Miodrag Zdravković koji je saopštio: "Umro je drug Tito"

Spiker Miodrag Zdravković preminuo je u 90. godini, u Beogradu.
Zdravković je rođen 1927. u selu Rgotini. Završio je gimnaziju u Zaječaru, a studirao je u Beogradu.
 
Prvi spikerski koraci bili su mu u "Filmskim novostima", a posle jake konkurencije na audiciji primljen je u Radio Beograd 1954. godine. Na Televiziju je prešao 1960.
 
Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako i postao "spiker za važne vesti". Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija. Tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj, avgusta 1968. godine, proveo je puna tri sata u studiju saopštavajući neprekidno pristigle vesti, a slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.
 
Nesumnjivo najneugodniju dužnost u spikerskoj karijeri imao je u nedelju, 4. maja 1980, kada je, posle kratkog i neuobičajenog prekida programa, saopštio naciji vest o smrti Josipa Broza Tita.
 
  • Pavle

    12.05.2017 07:38
    Nietczhe
    Zdravković:
    Tito je umro.
    Bog:
    Zdravković je umro.
  • @Antikomunista

    12.05.2017 07:29
    Ljuti ste ?
  • Jeremija

    12.05.2017 00:03
    @ antikomunista
    Da li ti je bilo dobro pod kraljem , pod Miloševićem , sada pod Vučičem i Nikolićem !!! ???
    Sram te bilo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija