Postupak protiv "Frikoma", ispituje se povreda konkurencije

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Industrije smrznute hrane Frikom.
Komisija radi na utvrđivanju postojanja zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu distribucije i prodaje sladoleda.
 
Službena lica Komisije obavila su nenajavljenu kontrolu prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari na dve lokacije "Frikoma" u Beogradu, o čemu je kako se navodi, "držalac prostora i stvari obavešten tek u trenutku izvođenja uviđaja na licu mesta". 
 
"Nenajavljeni uviđaj je instrument koji je na raspolaganju Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu članova 52. do 55. Zakona o zaštiti konkurencije radi otkrivanja i sprečavanja akata ili radnji učesnika na tržištu, a koje za cilj ili posledicu imaju ili mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije", piše u saopštenju. 
 
Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd.
  • FrikOM

    04.06.2017 20:30
    A
    Svako ko je radio u Frikomu zna, da oni daju pare za mesto ili za prodavnicu, samo da bi izgurali konkurenciju..... Pitajte vlasnike prodavnica u Železničkoj ulici...
  • @veganka

    03.06.2017 19:27
    I biljke imaju dušu!
  • Veganka

    03.06.2017 16:41
    Postoje kod nas i sladoledi bez kravljeg mleka, potražite samo.
    http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.