Porodica Milana Nedića tuži Vulina, Dačića i Omerovića

Porodica Milana Nedića najavila je da će podneti tužbu protiv Aleksandra Vulina i Ivice Dačića, kao i Meha Omerovića.
Kako piše list "Danas", tužba je podneta zbog njihovih izjava o ulozi Milana Nedića tokom nacističke okupacije Srbije.
 
Unuk Milana Nedića, Aleksandar Nedić kaže da će podneti zahtev za tužbu ako Vulin, Dačić i Omerović nastave da vrše pritisak na sud u kojem se trenutno vodi postupak o rehabilitaciji Nedića. 
 
Sa druge strane, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kaže da ga je tužba obradovala. 
 
"Dokazaću na sudu ono što je istorijska činjenica - sramna uloga Milana Nedića u Drugom svetskom ratu. Pozivam ih da pozovu i ostale porodice saradnika okupatora sa kojima su zajedno njihovi preci služili Hitleru. Grehota je da ih sada razdvajamo kad su zajedno bili od početka do kraja rata. U službi fašista i nacista", rekao je Omerović. 
 
On je dodao da očekuje da po istoj logici i po sličnom pravu mogu da ga tuže i familije ustaša koje su skončale u Blajburgu.
  • Мунгос

    04.06.2017 22:30
    Овај смотани Мехо Омеровић ће умети нешто на суду да докаже. Да ли ће и то чудо да се деси, питам се.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija