Završene konsultacije o novoj Vladi Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije razgovorom s predstavnicima četiri izborne liste koje su ušle u Narodnu skupštinu.
Vučić je danas u Predsedništvu Srbije razgovarao sa predstavnicima Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM), Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Zelene stranka, ali ne i sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, jer se nisu odazvali na konsultacije.
 
Obraćajući se novinarima posle konsultacija, predsednik SVM Ištvan Pastor rekao je da je njegova lična impresija da postoje odredjeni pritisci po pitanju izbora novog premijera i da rešenje vidi u odabiru ličnosti koju će podržati Srpska napredna stranka (SNS). On nije želeo da precizira o kakvim je pritiscima reč. Dodao je da Vučić nije precizirao datum kada će biti poznato ime premijera, ali da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana do Vučićeve inauguracije 23. juna.
 
Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi rekao je da je na konsultacijama zatražio da sledeća vlada formira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a da je Vučić kazao da će pokušati da iskoristi svoj uticaj kako bi to Ministarstvo bilo formirano.
 
Stranka demokratske akcije Sandžaka nije se odazvala pozivu na konsultacije, jer, kako su naveli, više puta su razgovarali sa Vučićem i bivšim predsednikom Tomislavom Nikolićem o stanju i položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa ciljem i predlogom poboljšanja statusa i prava Bošnjaka u Srbiji, ali nije bilo pozitivnih rezultata.
 
Vučić je juče razgovarao s predstavnicima izbornih lista SNS-a, Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Pozivu na konsultacije juče se nisu odazvali predstavnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Dosta je bilo i Dveri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.