Podneta prva krivična prijava za polno uznemiravanje

Prva krivična prijava za novo krivično delo polno uznemiravanje podneta je danas protiv H.D. (56) jer se na uvredljiv i ponižavajući način obraćao dvema maloletnicama na autobuskom stajalištu.
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je nakon saslušanja protiv H.D. pokrenulo krivični postupak, a sudija za prethodni postupak mu je odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa devojkama K.Đ. i S.Š. od 15 i 16 godina, rečeno je u tom tužilaštvu.
 
Do incidenta je došlo juče popodne na autobuskom stajalištu u ulici Despota Stefana kada je H.D. u alkoholisanom stanju počeo devojkama da se obraća palacajući jezikom, mimikom, namigivanjem i drugom specifičnom gestikulacijom im ponudio novac i pozvao ih da za njim uđu u autobus. Ovo ponašanje kod devojaka je izazvalo osećaj straha i sramote i one su odmah pozvale policiju koja je privela H.D.
 
Nakon saslušanja osumnjičenog i ispitivanja devojaka tužilaštvo je protiv H.D. pokrenulo postupak zbog krivičnog dela polno uznemiravanje i, mada je tražilo da mu se odredi pritvor, sudija je smatrao da je za sada dovoljno da mu se izrekne pomenuta mera zabrane. Nakon što se obave potrebna veštačenja H.D. tužilaštvo će doneti odluku o optuženju.
 
Za ovo krivično delo, koje je u srpskom zakonodavstvu od 1. juna, Krivičnim zakonikom propisana je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je izvršena prema maloletnom licu, kao u ovom slučaju, zaprećena je kazna od tri meseca zatvora do tri godine. Polno uznemiravanje predstavlja svako nepristojno dobacivanje, ponašanje, ponižavajući ili uvredljivi komentar, koji vređaju dostojanstvo osobe kojoj su upućeni.
  • luda

    11.06.2017 07:00
    drzava
    Bolje da kaznjavaju polugole pijane devojcice koje u gomilama spartaju ulicama .
  • Bad Robot

    10.06.2017 22:03
    Opasno neko vreme
    Od sada mi muškarci moratćemo da vodimo uvek nekog svedoka sa nama, jer ne daj bože da pogledamo neku od ovih "kamenjarki" što hodaju polugole ulicom, a nismo svi Miroljub Petrović da možemo da okrenemo glavu u stranu, jer oči same odu gde (ne)treba. I šta sada, ide normalan čovek ulicom, pored njega neke dve razodenute i čovek se nakašlje i posle može da bude optužen da je roktao, groktao i ko zna šta još? Ne podržavam naravno ove manijake što nasrću i startuju sve što se odaziva na žensko ime, ali ovo je neko opasno vreme došlo za nas muškarce.

    https://youtu.be/mgI_4YAo1Rw?list=PLQPfsdgAXeMn4wwhLBewcjYSxldmp42G_
  • Rusofil_IQ0

    10.06.2017 21:06
    Zakon ce tesko izlaciti ovo posrnulo drustvo, problem nisu samo pedofili vec i klinke pa i od manje od 15-16 godina koje sa nose/oblace/ponasaju i izgledaju kao da imaju 22... a sve u cilju da se sto ranije stave u promet i obezbede sebi status a bogami i materijalnu korist!
    Tacno je da svaki dzukac nema pravo da dobacuje ista ikom na ulici, a pogotovo su mi se takvi likovi gadili ali ako cemo iskreno takvih je vecina a i devojke nesto se bas i ne bune, mi normalni ispali tunjavi debili!
    PS: maloletnice je glup opis, moze biti dete/beba/tinedzerka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.