Hapšenja zbog mita, među osam uhapšenih i Novosađanin

Valjevska policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsila osam osoba osumnjičenih za mito i zloupotrebe javnih nabavki, saopštio je danas MUP.
Uhapšeni su A.V.S. (1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A.Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjeva, T.I. (1989) službenik u Gradskoj upravi Valjeva, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR "Fiskal" iz Valjeva i B.S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda.
 
Policija je privela i M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća "JAPI COM" iz Novog Sada, M.V. (1967) odgovorno lice preduzeća "PSC Vuković" iz Šapca i A.P. (1982) odgovorno lice GP "VA gradnja 2007" iz Valjeva.
 
Oni se terete da su, ove godine, u više navrata, u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjeva, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.
 
A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca, navela je policija i dodala da mu je novac davao R.Đ. kao mito za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.
  • Betmen

    22.06.2017 08:23
    Ovaj japi.com i nama renta stampace...
  • Mile

    21.06.2017 19:38
    Ovo se zove "udruženi lopovski poduhvat" doduše sitan. Krupnije udruženje može da plati koga treba.
  • He-he

    21.06.2017 17:46
    Hleba i fontana!
    Biće uhapšeni podmitari koji nisu njihovi, koji prave konkurenciju odobrenim tokovima podmitarenja. Takozvanim Partijski licenciranim podmitarima, koji vraćaju Partiji njen deo.
    - A zašto si na tenderu dao cenu veću za milion evra?
    - Pa, milion podelimo ti i ja, a 800.000 damo Ircu da napravi fontanu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.