Vozačke dozvole Srbije važe i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar spoljnih poslova UAE šeik Abdula bin Zajed al Nahjan i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali dva Memoranduma o razumevanju.
Stefanović i Al Nahjan stavili su paraf na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola. Takođje, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.
 
Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola građani Srbije, koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE.
 
Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma. Ovaj sporazum posebno je važan imajući u vidu terorističke pretnje sa kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.
  • G

    22.06.2017 17:59
    @Vasa - u pravu ste. Potrebno je ukinuti sve bilateralne sporazume sa zemljama koje ne posećuje bar 70% stanovništva Srbije. Svaki mentalno poremećen građanin bi došao do istog zaključka.
  • mile

    22.06.2017 13:52
    e, bas super
    spremam kola i krecem !!ajde , zeno pakuj se ! moramo zuriti , da se ova sarma za rodbinu , ne pokvari !! a ti bi avionom , e ne moze !vidis da dobri seik misli na nas ,sto krecemo do njega jugicem !!stvarno dobra vest za nas iz srbije !!!!
  • Vasa

    22.06.2017 13:38
    Uf...
    ...dobro je ispalo na kraju! Ja danima oka nisam sklopio zbog ovoga! Sta cu, reko, ako ne vazi nasa dozvola UAE??? Bar dva puta nedeljno sam u UAE, kao i 70% stanovnika Srbije i zamislite sada da moram, kada sam tamo, da idem biciklom ili ne daj boze pesaka. Uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.