Predlog članova nove vlade stigao u Skupštinu

U Skupštinu Srbije stigao je Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja.
Članovi kabineta buduće premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih oslova Nebojša Stefanović, potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
 
Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović. 
 
Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike. Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Anu Brnabić bi na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom predlogu, zamenio Branko Ružić.
 
Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije, u novoj vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.
 
Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić je ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević.
 
Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja. Dva su iz sastava stare Vlade - Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić, a treći je nov. Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, u vladi Ane Brnabić biće ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnologije.
 
Očekuje se da predsednica parlamenta zakaže sednicu na kojoj mandatarka Brnabić predstaviti svoj ekspoze i birati nova vlada.
  • Paor

    27.06.2017 11:34
    @mille
    A da ti DS botu sada mal'ko prošetaš kod žutog Šutanovca po zasluženi "senvič" sa onom Matijevićevom podrigušom.
  • mille

    27.06.2017 10:39
    majko mila.
    i postojeca vlada je bila tropa,al ova nova je katastrofa !!sem vulina, on je bas pojacanje!!kad taj sad sedne u taj polovni mig, eto nama sreće !!do tokija !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.