Mihajlović firmama i preduzećima: Radnici da odmaraju u najtoplijem delu dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pridružila se pozivima da, usled velike vrućine, građevinske i putarske firme, kao i sva javna preduzeća, poštuju mere bezbednosti zbog većeg rizika od povreda na radu, kao i saobraćajnih nezgoda.
"Dnevne temperature su visoke i zato poslodavci i radnici moraju strogo da se pridržavaju propisa i koriste zaštitnu opremu. Potrebno je i da prave pauze u najtoplijem delu dana, kako hiljade zaposlenih koji rade na otvorenom ne bi dovele u opasnost život i zdravlje", poručila je Mihajlović.
 
Ministarka je apelovala na veći oprez u saobraćaju, i na poštovanje posebnih preporuka za vožnju kada je temperatura visoka.
 
"I trenutak nepažnje vozača u takvim uslovima može dovesti do nezgode i tragičnih posledica. Zato je neophodno da vozači strogo poštuju ograničenje brzine, prave češće pauze i pridržavaju se svih preporuka za bezbedniju vožnju", poručila je ona.
 
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je ranije danas upozorio da će inspekcija rada proveravati da li se poštuju bezbednost i zdravlje radnika koji pri visokim temperaturama rade napolju.
 
Vulin je rekao da od svakog poslodavca očekuje da zaposlenima obezbedi odmor, tečnost, pristup vodi, i da se vodi računa o zdravlju, posebno kada je temperatura iznad 36 stepeni Celzijusa i kada se radi na teškim poslovima napolju.
 
Na sajtu Ministarstva rada su objavljene preporuke i uputstva za zaštitu zdravlja i bezbednost na radu.
  • gospodja

    27.06.2017 18:00
    slem
    Kakvo je misljenje ministarke o nesreci na Zezeljevom mostu . U svakoj normalnoj drzavi davno bi se ministar obratio javnosti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.