Brnabić: Ako bude primorana, Srbija će izabrati EU, a ne Rusiju

Ukoliko Srbija bude primorana da bira između bliskih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiće se za ovo drugo, rekla je premijerka Ana Brnabić u intervjuu za američku agenciju Blumberg.
Brnabić je navela da će nastaviti put koji je započeo njen prethodnik, predsednik Aleksandar Vučić, kako bi pripremila zemlju za članstvo u EU do kraja svog mandata 2020. godine.
 
"EU je mesto gde idemo – to je jasno. Imamo emotivne veze sa Rusijom zbog tradicije, kulture i religije. Mnogo ljudi u Srbiji vidi Rusiju kao našeg velikog brata, našeg zaštitnika", rekla je premijerka ističući da iako ta osećanja ne mogu da se zanemare, "naš strateški put je EU".
 
"Bez obzira da li ćemo biti potpuno spremni da se 2020. priključimo EU, to će opet zavisiti od spremnosti Unije da prihvati nove članice", rekla je ona.
 
Blumberg ocenjuje da je izjava Ane Brnabić do sad najjasniji stav u vezi sa pravcem kojim Srbije ide.
  • G

    07.07.2017 12:37
    @Rusofil_IQ0 - ko je i kada optužen za to "masovno silovanje" pa još i dece? Zašto bezočno lažete? Kako smo to "odlučili da pravimo veliku srbiju" od Kosova i Metohije koje je već bilo deo Srbije? Na stranu o plemenskom mentalitetu Albanaca odnosno da oni koji nisu podržavali OVK su demokratski završavali isto kao i Srbi, bombardovanje nije bila nikakva legitimna akcija, baš kao što ni osnivanje OVK godinama pre Miloševića nije bila legitimna akcija, niti su njihovi zločini narednih decenija a i dan danas bili legitimni isto kao što ni zločini srpske strane nisu bili legitimni, pa čak ni zločin ubistva albanskih terorista nakon hapšenja a koji su došli iz SAD. Srbija je za zločine počinjene za vreme Miloševića dobrano kažnjena, ostaje da se vidi kada će Albanci biti kažnjeni za svoje višedecenijske zločine i pogrom stanovništva Kosova i Metohije koje je počelo dosta pre Miloševića. Ipak, ja se najiskrenije nadam da će demokratski i miroljubivi Albanci, a naročito bivši pripadnici OVK, da što masovnije naseljavaju Vojvodinu. Trebaju nam takvi vredni i pošteni građani.
  • Rasejani procesor

    06.07.2017 17:36
    Treba predložiti Rusima da oni nas i mi njih uzmemo na probni rad od godinu dana. Više nikada ni njima ni nama ne bi padalo na pamet da se mazimo, pazimo i tepamo đorđe đoka.
  • Mita

    06.07.2017 15:49
    @Analiticar
    Ma ko ce se udaljiti od Rusije? Ovaj nas Sultan? Pa tek nece sad kad je video sta je saradnja Erdogana sa Rusijom donela Erdoganu. A gde su jos od ranije beloruski Lukasenko i razni diktatori po kojekakvim Kazahstanima. A i pogledaj malo bolje, Rusi isto imaju dosta upliva kod nas. Uzeli smo njihove krs MIG-ove skoro, dajemo monopol NIS-u i dozvoljavamo ogromne akcize na naftne proizvode, odustali smo bez ikakve nadoknade za Juzni tok i dajemo im da truju zemlju po Banatu sa naftom itd. Upravo se suprotno desilo od kako je ovaj Sultan na vlasti, ruski uticaj je prilicno ojacao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.