Uhapšena još dvojica državljanina Srbije zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu

Još dva državljanina Srbije uhapšena su zbog sumnje da su povezana sa ubistvom mladog Amerikanca u gradu Laganasu, na grčkom ostrvu Zakintos, nezvanično saznaje RTS.
Tako je sada broj osumnjičenih za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona povećan je na 10.
 
Kako piše atinski "Katimerini", jedan od privedenih srpski mladića je izgleda imao "značajnu ulogu" u tom ubistvu jer je, kako navode policijski izvori, on započeo tuču u kojoj je Amerikanac izgubio život. Kako se navodi, policija ima snimke sa sigurnosnih kamera pomoću kojih je identifikovala devetog osumnjičenog za zločin, a nakon potrage on je uhapšen jutros.
 
Ranije su uhapšena šestorica mladića iz Srbije, kao i jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla. Oni su u pritvoru i tokom dana je trebalo da budu izvedeni na saslušanje pred istražnog sudiju. Saslušanje je odloženo.
 
Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana. Okolnosti tuče još nisu potpuno jasne, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja.
 
Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im preti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama. Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.
  • Trt

    13.07.2017 09:52
    @Dr

    "Koliko vidim, dosta američkih službenika se javlja pod našim imenima, i vode perfidnu kampanju protiv Srbije."

    A koliko se tek neukih budala predstavljaju kao doktori...
  • Kosta

    11.07.2017 23:48
    Ovo je za zatvor. Po zakonu ne bi trebali da budu izruceni USA, medjutim ako se slucaj proglasi specificnim da moze da se osumnjicenima sudi u USA tako ce i biti. Ne bi bio prvi put da se ubicama nekih Amra u inostranstvu sudi bas u Americi. Imate bezbroj takvih slucajeva gde domaci sudovi ustupaju slucaj kolegama u Americi. Ovi kriminalci idu u USA, a roditelji po Srbistanu bi trebalo da shvate da deca trebaju da citaju knjige a ne da idu na tekme, da idu u pozorista ane koncerte Cece Perece. Sta mozes ocekivati od dece roditelja odraslih u 90tim? Pa ocevi su im vecinom noasili metalne kaiseve a majke bile sponzorke, takvi su im sinovi i cerke, ne mogu da budu bolji. Srbija mora da ukine takve osobe i sama procesuira a ne da uci od Amerikanaca.
  • Amer

    11.07.2017 18:35
    Lazar
    Moj komentar nije ni agresivan ni bahat, a o mrznji da ne govorimo..Pre bih rekao da si ti agresivan :)..Ja sam samo hteo da kazem da treba da budemo ljudi i gledamo svoja posla i bavimo se svojim zivotom, da ne osudjujemo pre vremena i mislimo svojom glavom :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.