Ministarstvo: Neće biti otpuštanja na fakultetima

Ministarstvo prosvete saopštilo je da na fakultetima neće biti otpuštanja nastavnika i saradnika.
U saopštenju su negirani navodi medija da će biti otpuštanja na fakultetima zbog odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme.
 
"Svi fakulteti će zadržati već zaposlene nastavnike i saradnike, a pojedinim je ostavljen prostor za zapošljavanje novih kadrova", navodi se u saopštenju. Dodaje se i da "upravo zbog toga nastavni program i akreditacija neće biti ugroženi". 
 
Ministarstvo navodi i da "ne postoji potreba za otpuštanjem ni na osnovu prethodne odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih, a naročito ne na osnovu poslednje izmene te odluke".
 
Kao primer navodi se Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu koji ima 1.020 zaposlenih, dok je odlukom Vlade Srbije moguće da maksimalan broj zaposlenih bude 1.040. "Ista situacija je i na ostalim visokoškolskim ustanovama", saopštilo je Ministarstvo.
 
U saopštenju piše da je, radi podsticanja razvoja IT sektora, Vlada Srbije u maju donela odluku da se na fakultetima koji imaju IT smerove zaposli 163 nastavnika i saradnika više nego što je predviđeno odlukom iz 2015.
  • Nervirach

    14.07.2017 10:33
    Pa gde ce podobne da otpustaju. Ove nisu krezubi doveli vec ovi clanovi, menadzeri, sefovi, direktori...
  • Upućeni

    14.07.2017 08:50
    TEZGE
    Naopako, pa ima ih tako malo da moraju da rade i na privatnim fakultetima.... sve je to fakultetska mafija treba im ograničiti rad na visokim školskim ustanovama , ako i malo mislimo dobro našoj deci....
  • /

    14.07.2017 08:29
    /
    njih nece na lizing. iako su bas oni idealni da se angazuju samo po potrebi

    lakse je udariti po nizima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.