Zoran Pašalić kandidat za novog Ombudsmana

Skupštinski odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je danas da kandidat za Zaštnika građana bude Zoran Pašalić, koji je predsednik Prekršajnog apelacionog suda.
Odbor je nakon tročasovnog razgovora sa sva četiri predložena kandidata za novog Ombudsmana odlučio da parlamentu po hitnom postupku uputi predlog da za Zaštitnika građana izabere Pašalića.
 
Pašalića su za tu funkciju predložile poslaničke grupe svih političkih stranaka vladajuće koalicije.
 
Na sednici odbora poslanici su razgovarali sa svim predloženim kandidatima, među kojima su i Ekatarina Marinković, koju je predložila poslanička grupa SRS, Milošem Jankovićem, koga su predložile poslaničke grupe DS i SDS i Vojinom Biljićem koji je bio predlog DJB.
  • Мунгос

    15.07.2017 14:37
    Пожурите већ једном са избором. Откако је отишао Саша Јанковић, ово стање без омбусмана постаје неиздржљиво
  • nezavisni

    14.07.2017 19:05
    SNS će uskoro imati sve poverinike nezavisnih institucija. Počelo je sa Brankicom Janković, nastavlja se sa Pašajlićem a SNS kadar će uskoro biti i poverenik za informacije od javnog značaja.
    moramo ispočetka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija