Laserske kamere uskoro love saobraćajne prekršaje

Saobraćajna policija planira modernizaciju opreme u čemu glavnu ulogu ima nabavka savremenih uredaja za otkrivanje prekršaja, a reč je o uređaju koji može da snimi lice vozača i zabeleži da li ima vezan sigurnosni pojas.
Prema pisanju portala eKapija, planira se nabavka uređaja koji može da snimi lica vozača i suvozača u automobilima u vožnji i zabeleži da li imaju sigurnosne pojaseve i da li vozač priča mobilnim telefonom, odnosno da li telefon drži u ruci.
 
U pitanju je kamera sa laserom, visoke rezolucije, a maksimalna brzina vozila tokom snimanja je 320 kilometara na čas. Maksimalan broj snimaka po jednoj fleš kartici je 3.997.
 
Ako bude nabavljena ova kamera, vozači koji budu snimljeni bez pojasa ili sa telefonom u ruci neće biti zaustavljani zbog uzimanja podataka, već će pozivi naknadno biti dostavljani vlasnicima vozila na kućne adrese.
 
Prošlogodišnje istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja pokazalo je da je skoro 42 odsto anketiranih vozača priznalo da je najčešći prekršaj koji prave korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje.
  • Gde Pobeći

    15.07.2017 21:19
    Bitna je pljačka
    Umesto da preventivno deluju samom svojom pojavom na ulici, oni osmišljavaju kako da opljačkaju građane!
    Dovoljno je da vidite saobraćajca, pa da se racionalnije ponašate, a i višestruko je korisnije...
    Nekad su postavljali "limene policajce", pa kad ih noću osvetlite, odmah se skida noga sa gasa...
    Kad već hoće novotarije, neka hologramski projektuju policajce na svakoj raskrsnici, a oni i dalje da sede u klimatizovanim kancelarijama!
  • JA

    15.07.2017 19:02
    Udri
    Udri po sirotinji ,samo njih i zaustavljate i na kraju sirotinja ide u zatvor jer nema da plati zato sto ima 200 eur platu. Bogatasi,kriminalci,politicari,razni lokalni viskobudjetni funkcioneri,mamini i tatini
    sinovi,... oni su imuni na rad policije.. Doduse desi de neki i bude kaznjen ali ima dubok dzep pa to zavri odmah ili mu daju nanogicu da sedi kuci u toplom domu dok obican narod gladuje i robuje...
  • Novosadjanin

    15.07.2017 15:05
    Antiradar
    A zasto u Srbiji nije dozvoljen antiradar uredjaj ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija