Stefanović napustio sastanak povodom slučajeva porodičnog nasilja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napustio je konsultacije Ženske platforme za razvoj Srbije, organizacije "UN women" i predstavnika državnih institucija, koje je organizovan zbog poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja jer, kako se navodi, nije želeo politizaciju dobro osmišljenog sastanka.
U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da je Stefanović "sa zadovoljstvom" prihvatio poziv Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije "UN women" na hitne konsultacije predstavnika državnih institucija i civilnog društva, povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja. On je, kako se navodi u saopštenju, otvoreno razgovarao sa predstavnicima nevladinog sektora, kako bi zajedno pronašli rešenja koja mogu dovesti do smanjenja broja žrtava porodičnog nasilja.
 
"Uprkos spremnosti najvećeg broja učesnika sastanka da se otvoreno razgovara o problemu porodičnog nasilja, poslanica pokreta 'Dosta je bilo' Tatjana Macura iskoristila je susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine", stoji u saopštenju.
 
Prema navodima saopštenja, ona je iznela tvrdnju da je Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnica od samog osnivanja bila njegova supruga, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja.
 
"Zbog njenog nastupa otvoreno je negodovala i većina učesnica ovih konsultacija, jer su smatrale da za takve razgovore nije ni vreme ni mesto. Stefanović nije želeo da učestvuje u debati baziranoj na iznošenju neistina, već da vodi konstruktivan dijalog sa predstavnicima civilnog društva i državnih institucija, kako bi se pronašla adekvatna rešenja za problem porodičnog nasilja", kaže se u saopštenju.
 
Upravo zato, dodaje MUP, Stefanović je odlučio da napusti skup.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da ostaje potpuno posvećeno oštroj borbi protiv nasilnika i zaštiti žrtava porodičnog nasilja i spremno je da razgovara sa svima u cilju rešavanja ovog velikog društvenog problema.
  • Lala

    16.07.2017 05:33
    crnjak
    Nije bez razloga dobio nadimak ,,Slinavi.
  • Badza

    15.07.2017 22:47
    Trta
    Pobeze covek...svasta.
  • Vojvosadjan

    15.07.2017 22:33
    Idem da izduvam nos, sav sam slinav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.