Smiruje se situacija na Sitoniji, objavljeno upustvo za srpske turiste

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić ukazuje da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile nabolje. U međuvremenu objavljeno je upustvo šta treba da rade srpski turisti kojima su u nevremenu oštećena vozila.
"Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena", rekao je Pavić. Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros usijali jer proveravaju veliki broj informacija.
 
Pavić ističe da će konzulat pokušati da našim turistima, koji su pretrpeli materijalnu štetu, izađe u susret i da im pomogne koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.
 
Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je još oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.
 
Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, juče u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.
 
Srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj. Ivica Terzić sinoć je izjavio za RTS da ima dosta srpskih turista kojima su automobili poplavljeni.
 
"Od sinoć pada kiša, a od jutros su poplave. Decu sam uspeo da evakuišem", rekao je juče Ivica. Naveo je da se zbog odrona na putu ne može doći do ovog mesta.
 
Kako do obeštećenja
 
Svi srpski državljani, čija su vozila oštećena u jučerašnjim poplavama na Halkidikiju, potvrde o šteti na vozilima mogu da dobiju u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos.
 
Generalni konzulat Srbije u Solunu saopštio je i da je potrebno napraviti fotografije oštećenih vozila.
 
"Ovo su nužne pretpostavke za dalji postupak naplate štete na vozilima. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, u vezi sa čim je neophodno kontaktirati osiguravajuću kuću u Srbiji", navodi se i dodaje da se u slučaju isticanja dodatnih zahteva građani mogu obratiti Generalnom konzulatu, u vezi sa dobijanjem dodatnih informacija.
  • vosha

    18.07.2017 15:04
    @FfF

    podrzavam komentar.
  • nemanja

    18.07.2017 14:14
    @FfF

    jedini razlog zbog kojeg ne idem u Grcku su nasi ljudi . Ne moram jos i tamo da ih gledam.
  • voltron

    18.07.2017 13:38
    Da li sam ja pravi Srbin ako ne idem u Grcku ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.